Gazete Vatan Logo

Bölgede korkulan oldu! İsrail kara harekatına başladı, Gazze'ye baskın

İsrail Hamas arasındaki savaş 8. gününde devam ediyor... Gazze'deki Filistinlilere evlerini terk etmeleri için 24 saat süre veren İsrail, dün gece kara baskınlarına başladı. İşgal altındaki Batı Şeria'da çatışmaların devam ettiği öğrenilirken, İsrail'in sivillerin geçişi için verdiği süre saat 16:00 itibarı ile sona erdi. İsrail tankları Gazze sınırına yığınak yaparken, bölgedeki tansiyona giderek yükseliyor

Bölgede korkulan oldu! İsrail kara harekatına başladı, Gazze'ye baskın

Dünyanın gözü yine Ortadoğu'ya çevrildi. Hamas'ın Aksa Tufanı operasyonu ve ardından İsrail'in saldırıları ile Filistin yine büyük bir insanlık dramına sahne oluyor.

İsrail ordusu son durumla ilgili bir açıklamada bulundu ve kapsamlı bir kara harekatı sinyali verdi. İsrail ordusu son 24 saatte kara birliklerinin Gazze'ye baskınlar gerçekleştirdiğini duyurdu.

Söz konusu baskınlara piyade ve tank birliklerinin de katıldığı bildirildi. Ayrıca İsrail, roket atılan noktaları ve rehilenlerin tutulduğu yerleri bulmak için baskın düzenlediğini açıkladı.

ABD'DEN BÜYÜKELÇİLİK HAMLESİ

ABD Dışişleri Bakanlığı, "İsrail'deki öngörülemeyen güvenlik durumu nedeniyle" acil görevleri olmayan personellerin ve aile üyelerinin ABD'nin Kudüs Büyükelçiliği ve ABD Tel Aviv Şubesi'nden ayrılmasına izin verileceğini duyurdu

GAZZE'DE CAN KAYBI ARTIYOR

Son 24 saat içinde İsrail'in Gazze'ye düzenlediği hava saldırılarında 324 Filistinlinin öldüğü, 1000 Filistinlinin de yaralandığı açıklandı. Kurbanların yüzde 66'sını çocuk ve kadınlar oluşturuyor.

Haberin Devamı

Filistin Sağlık Bakanlığı da en az 2 bin 215 Filistinlinin hayatını kaybettiğini, 8.714 kişinin de yaralandığını duyurdu.

HAMAS'IN ÜST DÜZEY KOMUTANI ÖLDÜRÜLDÜ

İsrail ordusu Hamas'ın üst düzey komutanlarından Murad Abu Murad'ın hava saldırılarında öldürüldüğünü açıkladı. Hamas'tan konuyla ilgili bir açıklama gelmedi.

İSRAİL SÜRE VERDİ: 6 SAAT SALDIRI OLMAYACAK

İsrail yaptığı son dakika açıklamasında sivillerin geçişine saat 16:00'a kadar izin verileceğini, 6 saat boyunca izin verilen yollara saldırı olmayacağını duyurdu.

İsrail ordusu, kuzeydeki Beit Hanoun'dan güneydeki Han Yunus'a kadar Al-Bahr ve Salah Al-Din yollarından gidilebileceğini açıkladı. Ordu bu yolların tamamen güvenli olacağını vurgulayarak "Kendinizi ve sevdiklerinizi önemsiyorsanız, talimatlara uyun güneye gidin" ifadelerini kullandı.

FİLİSTİNLİLERE 'BÖLGEYİ TERK EDİN' TEHDİDİ!

Öte yandan İsrail Ordu Sözcüsü Avichay Adraee, 7 gündür bombalanan abluka altındaki Gazze Şeridi'nin kuzeyinde yaşayan Filistinlilerin bölgenin güneyine geçmek için akşam saat 20.00'ye kadar süreleri olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Adraee, X sosyal medya platformundaki paylaşımında, İsrail ordusunun Gazze'nin kuzeyinde yaşayan Filistinlilerin bölgenin güneyine tahliye olmaları için çağrı yaptığını hatırlattı.

SAAT 20.00'A KADAR SÜRE VERDİLER

Gazze'nin kuzeyindeki Filistinlilerden bölgenin güneyine geçmelerini isteyen ve tahliye için kullanacakları yolu gösteren bir harita paylaşan Adraee, "İsrail ordusunun saat 20.00'ye kadar haritada işaretlenen rotaya dokunmaktan kaçınacağını belirtmek isterim. Kendiniz ve sevdikleriniz için endişeleniyorsanız talimatlarımız doğrultusunda güneye yönelmelisiniz." ifadelerini kullandı.

BM'DEN AÇIKLAMA

Birleşmiş Milletler, bu sabah yaptığı açıklamada, İsrail ordusunun Gazze'nin kuzeyinde yaşayan yaklaşık 1,1 milyon Filistinlinin yerlerinden ayrılarak bölgenin güneyine geçmelerini istediğini bildirilmişti.

İsrail'in 2007'den bu yana abluka altında tuttuğu ve yaklaşık 360 kilometrekarelik dar bir alana sahip Gazze'de 2,3 milyon Filistinli yaşıyor.

Haberin Devamı

İSRAİL SİVİL KONVOYUNU BOMBALADI

Gazze'deki İçişleri Bakanlığı: İsrail ordusunun yerlerinden edilmiş insanlardan oluşan bir konvoyu bombalaması sonucu 70 kişi öldü, 200'den fazla yaralı var.