Gazete Vatan Logo

Bebek katili hemşirenin cinayet yöntemleri kan dondurdu!

İngiltere'de ortaya çıkan bebek cinayetleri kamuoyunda şok etkisi yaratmıştı. Kan donduran bebek cinayetlerine yeni detaylar ülkeyi sarsmaya devam ediyor. 7 bebeği öldürdüğü, 10 bebeği de öldürmeye teşebbüs ettiği iddia edilen Lucy Letby'nin cinayet yöntemleri dehşete düşürdü.

Bebek katili hemşirenin cinayet yöntemleri kan dondurdu!

İngiltere'de bir hastanenin bebek yoğun bakımında peş peşe meydana gelen şüpheli bebek ölümlerin yaşanmasının ardından soruşturma başlatılmıştı. Soruşturma kapsamında 32 yaşındaki hemşire Lucy Letby, bebekleri öldürdüğü gerekçesiyle yargılanmaya başladı.

Posta'nın haberine göre; Lucy Letby, 2015 yılında çalışmaya başladığı hastanede 5 erkek ve 2 kız bebeği öldürmek ve 10 bebeği de öldürmeye teşebbüsten yargılanıyor. Letby, yoğun bakım ünitesindeki bebeklere insülin ile hava enjekte ederek öldürme ve öldürmeye teşebbüs etme dahil toplam 22 suçlamayla Manchester Crown Mahkemesi'ne çıkmıştı. Katil hemşirenin öldürme yöntemleri hakkında yeni bilgiler mahkemeye sunuldu.

Eylül 2015'te Bebek G olarak adlandırılan yenidoğan bebek, Lucy Letby'nin kurbanı olacaktı. Yoğun bakımdaki 100'üncü günü olan prematüre kız bebek, burun tüpünden besleniyordu. Aynı gün yenidoğan ünitesinde nöbetçi danışman olan Dr. Stephen Breary, mahkemeye verdiği ifadede bebeğin sağlığının iyiye gittiğini 6 Eylül'de "stabil" olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

 

7 Eylül sabahında ise Dr. Breary, bebeğin yere ve yanındaki sandalyeye fazla miktarda kustuğuna dair acil çağrı aldığını söyledi. 'Bu daha önce şahit olduğum bir şey değildi.'

"OLAĞANÜSTÜ BİR DURUM"

Mahkemeye Ulusal Suç Dairesi tarafından vakayı incelemesi için getirilen tıp uzmanı Dr. Dewi Evans, bu kadar küçük bir çocuğun bu kadar şiddetli kusmasının 'şaşırtıcı' olduğunu söyleyerek şu açıklamayı yaptı:

2 kiloluk bir bebeğin bu kadar kusması oldukça dikkat çekici. Daha da şaşırtıcı olanı, sandalyeye kadar gelen kusmuk. Orası birkaç metre ötede. Yere kadar kusan bir bebek hatırlamıyorum. Bu mesafeden kusan bir bebek hatırlamıyorum. Olağanüstü bir durum olarak tanımlandı.

Şiddetli kusmanın ardından Bebek G'nin iyiye giden sağlığı hızla bozulmaya başladı ve bebek entübe edilerek solunum cihazına bağlandı.

Dr. Evans, bu durumun meydana gelmesinin tek bir açıklaması olduğunu söyledi. Bebeğe beslenme tüpüyle gereğinden çok daha fazla süt verilmesi. Evans ayrıca bu durumun kazara meydana gelmesinin mümkün olmadığını ekledi.

Haberin Devamı

Bebek G, hayatta kaldı ancak geri dönüşü olmayan bir beyin hasarı meydana geldi.

KAN DONDURAN NOTLAR

Mahkemenin önceki oturumlarında Letby'nin cinayetleri işlediğini itiraf ettiği notlar ortaya çıkmıştı. Mahkemeye sunulan notlarda, "Yaşamayı hak etmiyorum. Onları bir amaç uğruna öldürdüm çünkü onları koruyacak kadar iyi değilim", "Ben çok kötü bir insanım", "Hiçbir söz yok", "Umut", "Panik", "Korku", "Nefes alamıyorum" gibi ifadelerin yer aldığı görülmüştü.

İNGİLTERE'NİN EN CANİ BEBEK KATİLİ

"İngiltere'nin en cani bebek katili" olarak adlandırılan hemşire Lucy Letby, hastanedeki yenidoğan bebek ölümlerindeki hızlı artışın polis tarafından araştırılmaya başlamasının ardından 2018'de tutuklandı. Hakkındaki iddiaları reddeden hemşire beş erkek ve iki kız bebeği öldürmenin yanı sıra beş erkek ve beş kız bebeği öldürmeye teşebbüsten suçlanıyor. Mahkeme sürüyor.