Gazete Vatan Logo

Başarısızların yazarı İngiliz-Japon’a Nobel

Nobel Edebiyat Ödülü’nü yazar ve senarist Kazuo Ishiguro kazandı. Ishiguro’nun 2005’te yazdığı Never Let Me Go (Beni Asla Bırakma) Time dergisi tarafından, İngilizce yazılmış en iyi 100 roman listesine alınmıştı.

Başarısızların yazarı İngiliz-Japon’a Nobel

Ishiguro Nobel edebiyat ödülüyle 1.1 milyon dolar tutarında para ödülünü de alacak. 8 Kasım 1954’te Japonya’nın Nagasaki kentinden dünyaya gelen Ishiguro, 5 yaşındayken ailesiyle birlikte İngiltere’ye göç etti. Ishiguro 1978 yılında Kent Üniversitesi’nden mezun oldu ve East Anglia Üniversitesi’nde yaratıcı yazarlık üzerine yüksek lisans yaptı. 1989 yılında “The Remains of the Day” (Günden Kalanlar) romanıyla Man Booker Prize ödülüne layık görüldü.Yazarın 2005 yılında basılan Never Let Me Go (Beni Asla Bırakma) isimli kitabı 2010 yılında aynı isimle sinemaya uyarlanmıştı. Ishiguro son kitabı “The Buried Giant” haricinde romanlarını birinci tekil şahısla yazıyor ve eserlerinde sıklıkla kahramanlarının başarısızlıklarına yer veriyor. Yazar, Salman Ruşdi, Jane Austen ve Henry James gibi yazarlarla kıyaslanıyor.

Ishiguro’nun A Pale View Of Hills (Uzak Tepeler), An Artist of the Floating World, The Remains of the Day, The Unconsoled, When We Were Orophans, Never Let me Go ve Buried Giant isimli 7 romanının yanısıra oyunları ve kısa öyküleri de bulunuyor.

Haberin Devamı