Gazete Vatan Logo

BAE, Katar'a karşı batıdan yardım istiyor!

Birleşik Arap Emirlikleri, Katar'a yeni şart getirdi. Yapılan açıklamada, "teröre desteğin kesilmesinin garanti altına alınması için Batı'yla birlikte denetim mekanizması kurulmalı" dendi.

BAE, Katar'a karşı batıdan yardım istiyor!

Suudi Arabistan’ın başını çektiği Körfez ülkelerinin Katar’a ‘terörü desteklemek’ gerekçesiyle uyguladığı ambargo sürerken, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) çözüm için yeni bir koşul öne sürdü. BAE Dışişleri Bakanı Enver Gargaş, Katar’a güvenlerinin kalmadığını söyleyerek, ‘teröre desteğin kesilip kesilmediğinin, Batılı ülkelerin de katılacağı bir sistemle denetlenmesini’ istedi.

Londra ziyaretinde The Guardian gazetesine konuşan Gargaş, “Katar’ın değişip İslamcı militanlara para desteğini keseceğine dair açık stratejik sinyaller alırsak, bir denetim sistemine ihtiyaç duyulacak” dedi. “Onlara güvenmiyoruz. Sıfır güven var” diyen bakan, “Bir denetleme sistemine ihtiyacımız var ve Batılı dostlarımızın bunda rol oynaması gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Gargaş, söz konusu sistemin, Katar’ın artık aşırılıkçılığa destek vermemesini, aşırılıkçıların Doha’da yaşamasını engellemesini, Müslüman Kardeşler, Hamas veya El Kaide’yi desteklememesini garanti altına almayı amaçlaması gerektiğini söyledi. Katar, Körfez ülkelerinin ablukasına gösterilen bu gerekçelerin hepsini reddediyor.

Haberin Devamı