Gazete Vatan Logo

Almanya da Suriye’de...

Almanya da Suriye’de...

Alman Bakanlar Kurulu, ordunun Suriye operasyonlarına katılmasını öngören kararı onayladı. Almanya, Suriye’ye IŞİD’le mücadele amacıyla 4 ila 6 Tornado keşif uçağı, bir fırkateyn, bir yakıt ikmal uçağı ve bin 200 asker göndermeyi planlıyor. Alman askerleri de IŞİD’e karşı savaşan ABD liderliğindeki uluslararası koalisyona ve Fransa’ya destek verecek. Alman Basın Ajansı’nın (dpa) araştırma şirketi YouGov’a yaptırdığı ankete katılanların yüzde 45’i Suriye misyonuna destek verdi. Yüzde 39’u karşı çıktı. Anket, Alman halkının terör endişesinin de arttığını ortaya koydu. Ankete katılanların yüzde 71’i terör eylemi tehdidinin arttığını belirtirken, yüzde 18’i tehdidin artmadığını dile getirdi.

Pravda’dan PKK güzellemesi

Rusya’da devletin gazetesi olarak da bilinen Komsomolska Pravda gazetesinin muhabiri Darya Aslamova, Kobani’de PKK’nın Suriye uzantısı YPG militanlarıyla görüştü ve silahlı YPG’lilerin önünde zafer pozu vererek gazeteye izlenimlerini yazdı. YPG’liler teröre karşı mücadele eden özgürlük savaşçıları olarak aktarıldı.

Haberin Devamı

Boş raflı duyuru

Moskova Rudomino Yabancı Edebiyat Devlet Kütüphanesi’nden bulunan Rusya-Türkiye Bilim Merkezi’nin kapatıldığı açıklandı. Merkezin web sitesinden yapılan açıklamada, “Maalesef merkezimizin kapatıldığını size bildirmek durumdayız” dendi. Devamında, “Merkezin kapatılma nedenini bilmiyoruz. Yorumlarınız için kütüphane yönetimine başvurunuz” diye devam edildi. Rusya’da devlet desteği ile hayata geçirilen, önemli bir kültür projesi böylece noktalanmış oldu... Resmi web sitesinde bu haber “Merkez kapandı” başlığıyla ve boş kitaplık rafları fotoğrafıyla duyuruldu.