Gazete Vatan Logo

Almanya bütün Volkswagen araçları geri çağırıyor

Almanya bütün Volkswagen araçları geri çağırıyor

Egzoz gazı skandalı ile zor günler geçiren otomobil devi Volkswagen’e, Alman Motorlu Taşıtlar Dairesi KBA’dan (Kraftfahrtbundesamt) kötü haber geldi. Volkswagen tarafından önerilen, manupile edilmiş araçların gönüllü olarak düzeltilmesine yönelik öneriyi kabul etmeyen KBA, skandaldan etkilenen araçların VW tarafından zorunlu olarak geri çağrılmasını kararlaştırdı.

Bild gazetesinin haberine göre, VW Almanya’da skandal program ile emisyon değerleriyle oynandığı belirtilen 2 milyon 400 bin otomobilin tamamını geri çağırmak durumunda. Haberde, Volkswagen’in ayrıca 1.6 motor dizel araçlardaki problemin ne zamana kadar giderileceğine dair net bir süre bildirmesinin istendiği de yer alıyor.

KBA, AB2YE BİLGİ VERECEK

Bu arada, KBA yetkililerinin bugün Brüksel’de AB yetkililerine skandalda gelinen nokta konusunda bilgi vermesi bekleniyor. Bild’e açıklama yapan AB yetkilisi Elzbieta Bienkowska, tüketicilerin tekrar güveninin kazanılması için skandalın tüm yönleriyle aydınlatılması gerektiğini söyledi. Bienkowska, AB’nin ay sonuna kadar egzoz değerlerinin ölçümüne yönelik yeni testi açıklayacağına da değindi. AB testinin sürüş esnasında ortaya çıkan gerçek emisyon değerlerini ölçmesi bekleniyor.

Haberin Devamı