Gazete Vatan Logo

Alman basını memnun değil!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Köln’deki konuşması Alman basınında ve Alman siyasilerde yankı buldu

Welt am Sonntag gazetesi, Hrıstiyan Demokrat Birlik (CDU) Partisi Meclis Grubu Başkan Yardımcısı Thomas Strobl’ın açıklamalarından alıntı yaparak “Erdoğan gelmeseydi daha iyi olurdu” başlığına yer verdi. Strobl, “Erdoğan, bizim anladığımız anlamda ifade, basın ve gösteri özgürlüğü konusunda bir problemi olduğunu gösterdi” dedi.

‘Kavgacı üslubuyla...’

Frankfurter Allgemeine gazetesi de Erdoğan’ın konuşmasının “başlarında ılımlı ve duygusal ardından bilindik kavgacı üslubuyla” Almanya’daki seçim mücadelesini de başlatmış olduğu yorumunu yaptı. Spiegel ise Erdoğan’ın konuşmasına yönelik, daha ziyade Alman basınına yüklendiği bölümlere yönelik bir değerlendirme yaptı. Alman birinci televizyon kanalı ARD’nin internet sayfasında “Türkiye Başbakanı yurt içi ve dışında Türkiye’yi eleştirenleri ülkesine zarar vermekle suçladı” ifadelerine yer verildi.

Dört gözaltı

Köln polisi, aşırı sağcı ‘Pro NRW’ partisinin eyleminde mala zarar verme ve adam yaralama suçlamasıyla 4 kişi hakkında işlem başlattı. Avrupa Alevi Birlikleri Federasyonu’nun yürüyüşünde de Başbakan Erdoğan’ın fotoğrafını Nazi sembolleriyle gösteren döviz taşındığı gerekçesiyle 1 kişi hakkında işlem başlatıldığı kaydedildi. Ottoplatz meydanında ise Erdoğan’ın konvoyunun önünü kesmeye çalışan 4 kişi gözaltına alındı.

Haberin Devamı