Gazete Vatan Logo

Aliyev'den Ermenistan'a uyarı: İmzasına saygı göstermezse sonuç onlar için acı olur

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, “Vatan Savaşı’ndan sonra yeni silah alım süreci devam ediyor. İnsansız hava araçlarının ve uzun menzilli füzelerin ülkemize getirilmesi için birçok anlaşma imzalandık” dedi.

Aliyev'den Ermenistan'a uyarı: İmzasına saygı göstermezse sonuç onlar için acı olur

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, yeni kurulan komando tugayını ziyaret ederek incelemelerde bulundu. Daha sonra sancak teslim etme töreninde konuşan Aliyev, Azerbaycan ordusunun daha da güçlendirmesinin bir numaralı görevleri olmaya devam ettiğini belirterek, "Bunun için kapsamlı tedbirler alınıyor. Vatan Savaşı’ndan sonra yeni silah alım süreci devam ediyor. İnsansız hava araçlarının ve uzun menzilli füzelerin ülkemize getirilmesi için birçok anlaşma imzalandık. Söz konusu füzeler oldukça yıkıcı ve yüksek isabet oranına sahiptir" dedi.

“Ermenistan, imzasına saygı göstermezse sonuç onlar için acı olur”
Son 2,5 yıldır, Ermenistan’ın askeri provokasyonlarına karşılık vermek zorunda kaldıklarını belirten Aliyev, "Onlara, rahat durmazlarsa atılan imzalara saygı göstermezlerse, sonuçlarının onlar için çok ağır olacağına dair bir işaret verdik. Bu yüzden hala itidalli davranıyoruz. Hiç acelemiz olmadı, buna gerek yok. Bugün güç bizden yana, zaman bizim konumumuzu güçlendiriyor, uluslararası hukuk da öyle. Dünya toplumu zaten Karabağ'ı kesin olarak Azerbaycan'ın ayrılmaz bir parçası olarak tanıyor. Bekleyebiliriz. Yine acelemiz yok” dedi.

Haberin Devamı

"Kimse irademizi etkileyemez”
Azerbaycan’a karşı yürütülen çirkin kampanyanın bir öneminin olmadığını ifade eden Aliyev, "Bizim irademizi kimse etkileyemez. Vatan Savaşı'nda kimse bizim irademize tesir edemediyse bugün de tesir edemez. Biz, hak ve adaleti talep ediyoruz” diye konuştu.



Geçen yıl Ekim ayında Ermenistan'ın Azerbaycan'ın toprak bütünlüğünü resmen tanıdığını ve geçen ay Azerbaycan’ın topraklarının parametrelerinin bile işaretlendiğini belirten Aliyev, “Bu açıklamalar kağıt üzerinde olmalı ve Ermenistan'ın imzalaması gerekiyor. Bu durumda Güney Kafkasya'da uzun vadeli barışın tesis edilebilir. Barış için diğer önemli şartlar ise Zengezur Koridoru'nun açılması ve Ermenistan ordusuna bağlı silahlı birliklerin Karabağ bölgesinden çekilmesidir” diye konuştu.