Gazete Vatan Logo

41 yıl sonra çözülen 'Holly bebek' olayının arkasından tarikat çıktı!

ABD'den gelen haber bir anda dünya gündemine oturdu. 41 yıl önce kaybolan bebek bulunmuştu. 1980'lerin başında ABD'de akılalmaz bir olay yaşandı. Kayıp olan ve 41 yıl sonra ortaya çıkan Holly bebek ile ailesinin esrarengiz ölümü herkesi hayrete düşürdü. Tüm bu yaşananların arkasında ise bir tarikatın olduğu ortaya çıktı.

41 yıl sonra çözülen 'Holly bebek' olayının arkasından tarikat çıktı!

Tarihler 1981 yılını gösterdiğinde ABD'nin Teksas eyaletinde üç kişilik bir ailenin başına inanılmaz bir olay geldi. Harold ve Tina Clouse adında yeni anne-baba olan çift, kızları Holly ile birlikte ortadan kayboldu. Talihsiz çift birkaç ay sonra Houston'daki ormanlık arazide ölü bulundu ancak bebek Holly'nin hiçbir izine rastlanmadı. Clouse çifti herhangi bir trafik kazası geçirmemişti, düşmanları yoktu. Peki Clouse çifti nasıl ölmüştü, kızları Holly neredeydi? 41 yıl önce yaşanan bu olay şimdi neden ve nasıl yeniden gündeme geldi?

Clouse ailesinin esrarengiz ölümü ABD'de eski kayıp ve cinayet vakalarını araştıran bir grup araştırmacının dikkatini çekti. 41 yıl boyunca bebek Holly Clouse'un izine rastlanmadığını gören araştırmacılar vakanın peşine düştü. Bir yerlerde bebek Holly'nin hâlâ yaşadığına emin olan araştırmacılar onu bulmak için titiz bir araştırma başlattı. Araştırmalar sonucunda bebek Holly'nin izine sonunda rastlandı. Teksas başsavcı yardımcısı Brent Webster olayla ilgili bir basın açıklaması yaptı. Yapılan basın toplantısında çiftin küçük kızları Holly’nin 41 sene önce Arizona'da bir kiliseye bırakıldığını tespit ettiklerini iletti.

Haberin Devamı

Yetkililer Holly'nin izini sürüp sonunda onu buldu ve DNA testi sonucunda onun 41 sene önce Teksas'ta kaybolan küçük bebek Holly olduğuna emin oldular. Sonrasında ise "Holly, DNA testleri sonrasında biyolojik ebeveynlerinin kimlikleri hakkında bilgilendirildi ve geniş biyolojik aileleriyle temas halinde" açıklamasında bulunuldu.

 

GİZEMLİ KADINLAR KİM?

Asıl mesele Holly'nin 41 sene boyunca neler yaptığı ve nasıl bugünlere geldiğini öğrenmekti. Akıllara Holly'nin onu yetiştiren aile tarafından küçükken kaçırılmış olabileceği geldi ancak Teksas Başsavcısı Ken Paxton, Bebek Holly'yi yetiştiren ailenin biyolojik ebeveynlerinin öldürülmesinde şüpheli olmadıklarını ifade etti. İncelenmesi gereken küçükken Holly'yi bulan ve kiliseye teslim eden kimliği belirsiz iki kadındı. Kayıtlara göre Holly bebek iki kadın tarafından bulunmuştu.

Müfettişler, Clouse çiftinin ölümünden sonra bebek Holly'yi bir kiliseye teslim eden iki kadının bir tarikatla bağlantılı olduğunu düşündü. Yetkililer tarikatın adını vermedi ancak iki uzman, bebeği veren kadınlarla ilgili tarifleri göz önünde bulundurarak muhtemelen 'Mesih Ailesi'ne (Christ Family) mensup olabilecekleri kanısına vardı.

Haberin Devamı


'YALIN AYAK DOLAŞIYOR, CÜBBE GİYİYORLARDI'

ABD'de 'Mesih Ailesi' olarak bilinen tarikat oldukça ilginç ve gizemli bir topluluktu. Bu tarikata mensup olanlar göçebe olarak yaşıyor, beyaz cübbe giyiyor ve genelde yalın ayak dolaşıyorlardı. Şu anda dağılmış olan tarikatın 1970'lerin sonlarında ve 80'lerin başında Kaliforniya, Arizona ve Teksas arasında dolaştıkları biliniyor. Tarikatlar konusunda araştırma yapan Dr. Steven Hassan da bebek Holly'i kaçıran kadınların tarif edildiği kadarıyla 'Mesih Ailesi' tarikatından başka hiçbir tanıma uymadığını söyledi.

BEBEK ENGEL OLDU
Teksas Başsavcılığı, Clouse ailesinin, Aralık 1980'de veya 1981'in başlarında Mesih Ailesi tarikatının bir parçası olduğunu iddia eden ve kendisini 'Sister Susan' olarak tanıtan bir kadından telefon aldığını tespit ettiklerini söyledi. Muhtemelen ölen çift tarikata 'Sister Susan' aracılığıyla bağlanmıştı. Clouse ailesi 'Sister Susan'ın buluşma teklifini kabul etti. Yetkililer bu bilgiden başka hiçbir şey bilmiyordu. O toplantıda ne konuşulduğuna ve buluşmanın amacının ne olduğuna dair hiçbir detay yoktu. Clouse'lar bu tarikata katılmış olabilirlerdi ancak bir sorunları vardı. Bu göçebe topluluk özgür ve rahat hareket etmek istiyordu, Clouse ailesinin ise bir bebekleri vardı. Bebek onların özgürce dolaşmalarına engeldi. Çünkü göçebe bir gruba üyeyseniz hareketli, dikkatli olmanız gerekiyordu ve bir bebek tüm dikkatinizin dağılması için yeterliydi. İddialar Clouse ailesinin üye olduğu tarikatın onların başına bir şey gelmesine sebep olabileceği yönünde. Bu yüzden de onların ölümünden sonra kendilerine engel olacağı için bebek Holly'i kiliseye teslim eden iki kadının olayla doğrudan bağlantılı olabileceği tahmin ediliyor.

Haberin Devamı

41 sene sonra yeniden gündeme gelen davada hâlâ netlik kazanmayan birçok detay var. Baby Holly ise bugünlerde Oklahoma'da yaşayan 5 çocuk annesi yetişkin bir kadın. Kırk küsür yıl boyunca biyolojik ailesinin ölü mü ya da diri mi olduğunu bilmiyordu. 41 sene önce ailesinin başına ne geldiğini henüz bilmeyen Holly Clouse ise bugün ailesinden geriye kalan akrabalarıyla görüşmeye başladı.

Haberin Devamı


'CENNETTEN BİR HEDİYE'
DNA testi sonucunda Holly'nin torunu olduğu anlaşılan büyükanne ise sevinç gözyaşları döktü. Büyükanne Donna Casasanta torununun bulunmasıyla ilgili yaptığı açıklamada, babasının doğum gününde bulunduğu için bunun 'cennetten bir hediye' olduğunu söyledi. Holly'nin biyolojik halası Cheryl Clouse ise yeğeniyle ilk kez tanışmanın çok mutluluk verici olduğunu ve onun iyi bir hayata sahip olduğu için çok şanslı olduğunu söyledi.