Gazete Vatan Logo

3 kişiyi kurtarıp alevlerde kayboldu

Fransa’daki yangından kurtulan Hüseyin anlattı: Babam önce beni ve iki kardeşimi kurtardı. Gel’ dediğimde, ‘annen ve ablanı kurtarmadan olmaz’ dedi. 'Babamı son görüşümdü...'

Fransa’nın Mulhouse kentinde önceki gece 3 katlı binanın 1’inci katında çıkan yangında, 39 yaşındaki Hasan Arslan, eşi 35 yaşındaki Nimet Arslan ve kızları 13 yaşındaki İkra Arslan yaşamını yitirdi. 6 kişilik aileden sadece 11 yaşındaki Hüseyin, 8 yaşındaki Halil İbrahim ve 5 yaşındaki Zeliha, babalarının kendilerini çatıya çıkarabilmesi ile kurtulabildi. Daha sonra tekrar alevlerin arasına girerek eşi ve diğer kızını kurtarmaya çalışan ancak kendisi de hayatını kaybeden Hasan Arslan’ın kuzeni Dursun Arslan, çıkan yangında yaşananları anlattı. Kurtulan yeğeni 11 yaşındaki Hüseyin’in kendisine söylediklerini anlatan amca Dursun Arslan şunları söyledi:

“Yeğenim Hüseyin’in anlattığına göre babası önce önce kendisini sonra 8 yaşındaki kardeşi Halil İbrahim’i , ardından da 5 yaşındaki Zeliha’yı kurtarıp çatıya çıkarıyor. Hüseyin babasına, çatıdaki merdivenin de yandığını görünce ‘Baba artık sen de gel’ diyor ama babası annen ve ablanı kurtarmadan gelemem diyor. Sen kardeşlerine sahip çık dikkat et düşmesinler diyor.

Haberin Devamı

Babası çocukları yan binanın çatısına götürüyor çünkü kendi çatıları o esnada yanıyor ve çökmesinden korkuyor. Kendisi aşağı indikten sonra bir daha dışarı çıkmıyor. O esnada merdiven ahşap olduğu için yanıyor. Ama buna rağmen babası eşini ve kızını kurtarmak için alevlerin arasından aşağıya iniyor.”

Çavuşoğlu ziyaret etti

Diğer yandan Fransa’nın Strasbourg kentinde iftar programına katılan AB Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu, yangın haberinin ardından Mulhouse’a gelerek ölen ailenin yakınlarını ziyaret etti.