Gazete Vatan Logo

1971 yılında bulundu, torbanın içindeki vahşet! Yıllar sonra kadının gizemi çözüldü

1971 yılında bir grup avcı, istiflenmiş şekilde torba buldu. İçine baktıklarında ise korkunç manzarayla karşılaştılar. Çünkü torbanın içinde bir kadının cesedi vardı. Uzun süre araştırma yapıldı ama kadın ile ilgili hiçbir bilgi bulunamadı. 2023 yılının ocak ayında ise yeni bir gelişme yaşandı. 52 yılın sonucunda gizem çözüldü.

1971 yılında bulundu, torbanın içindeki vahşet! Yıllar sonra kadının gizemi çözüldü

1971 yılının ocak ayında bir grup avcı ABD’nin Arizona eyaletinde geziye çıktı. Burada üst üste istiflenmiş torbalar buldular. Bu torbaları şüpheli gören avcılar, hemen içlerine bakmak için yanına yaklaştılar.

TORBALARIN İÇİNDE BULUNDU

Gördükleri şey ise onları dehşete düşürmüştü. Avcıların bulduğu bir kadının cansız bedeniydi. Hemen yetkililere haber verildi ve araştırmalar başladı.

Kurban, ağzı beyaz pamuk ile bağlanmış bir torbanın içindeydi. Cesedin bulunduğu torba çok sıkı işlenmemişti. Üzerinde ise “Deer-Pak Ames Harris Neville Şirketi” yazısı bulunuyordu. Cansız bedeni bulunan kadının nasıl öldüğü ortaya çıkarılamazken yapılan araştırmaların ardından bunun bir cinayet olduğuna kesin gözüyle bakılıyordu.

TÜM ÖZELLİKLERİ ORTAYA ÇIKARILDI

Yetkililer, kurbanın 35-40 yaşlarında bir kadın olduğunu, yaklaşık 1.62 boyunda olduğunu ve 55 kilo ağırlığında olduğunu ortaya çıkardı. Bunun yanı sıra kadının karnında uzun bir yara izi de bulunuyordu. Bunun ise geçmişte geçirmiş olabileceği bir sezaryen operasyonu olduğu düşünülüyordu.

Haberin Devamı

Yüzük parmağında bulunan bir kemik girintisi, muhtemelen düzenli olarak alyans taktığı anlamına geliyordu. Kurbanın tırnakları manikürlüydü ve sigara içmeyen biriydi. Üzerindeki elbise ise oldukça renkli ve uzun kolluydu. Ayağındakiler ise bileğine kadar gelen deri botlardı.

DİŞÇİLER DEVREYE SOKULDU

“ABD'de gerçek kimliği belirlenemeyen, ya da yasal gerekçelerle gizli tutulması gereken kişiler ve kimliği saptanamayan cesetler için kullanılan bir takma isimdir. Bu cesede de Jane Doe adı verilmişti.”

Diş hekimlerinin, yapılan işlemleri tanıyabileceği umularak, Jane Doe'nun diş prosedürleriyle ilgili ayrıntılar ülke çapındaki büyük dişçilik dergilerinde yer aldı, ancak buradan da bir sonuç çıkmadı.

Olayla ilgilenen yetkililer, sonunda bir sanatçının kapısını çalarak ondan kurbanın bir robot resmini yapmasını istedi. Bunun için kurbanın fiziksel özellikleri ve olay yerinde bulunan kıyafetleri kullanıldı.

“MOHAVE ÇÖLÜ JANE DOE”

Büyük uğraşlar sonucu hazırlanan bu resim, kamuoyuyla da paylaşıldı ancak buradan da sonuç alınamadı. 1999 yılında Özel Araştırma Birimi’nin (SIU) olaya dahil olmasına kadar olayla ilgili neredeyse hiçbir gelişme yaşanmadı.

Bu birim, olayı yeni bir teknikle çözmek için kolları sıvadı. 2001 yılına gelindiğinde Lori Miller isimli yetkili, bu olaya “Mohave Çölü Jane Doe” ismini verdi.

Haberin Devamı

Miller, vaka bilgilerini gözden geçirmenin zahmetli sürecini hatırladı. Diş kayıtları ve parmak izlerinden başlayarak aynı ipuçlarını incelediler. Miller, kurbanın giysilerinin markasını bile bulmaya çalıştı, ancak çok zaman geçmişti ve tüm yollar çıkmaza giriyordu.

HALKTAN GELEN BAĞIŞLARLA YAPILDI

Mohave Şerif Ofisi’nin sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, 2022 yılının ekim ayında bir adli tıp jenealoji şirketinin kendilerine ulaştığını açıkladı. Şirket, yapılacak jenealoji testleriyle kurbanın kimliğini ortaya çıkarabileceklerini söyledi. Şerif bunu olumlu karşıladı ve araştırmalar için şirkete 1000 dolar bağış gerçekleştirdi.

Şerifin yaptığı bağışa rağmen bu miktar, test için gerekenden çok azdı. Şerif, hemen halktan yardım istemeye başladı ve bir internet sitesi üzerinden bağışlar kabul edildi. 5 gün içerisinde yaklaşık 6.500 dolar bağış yapılmıştı ve hemen testler başlatıldı.

Haberin Devamı

52 YILLIK GİZEM ÇÖZÜLDÜ

23 Ocak 2023’te olayla ilgilenen Miller’ın telefonu çalmaya başladı. Testin sonuçları açıklanmıştı. Jane Doe’nun artık bir ismi vardı: Colleen Audrey Rice.

Kurbanın kimliğinin 52 yıl sonra ortaya çıkması ile ilgili konuşan Miller, “Ona bir isim verdik. Onun bir insan olduğunu ve önemli olduğunu gösterdik” ifadelerini kullandı.

1931 yılında Ohio eyaletinde dünyaya gelip büyüyen Colleen Audrey Rice, 1946 yılında William Davis isimli biriyle evlenmişti. Bir şekilde yolu Arizona’ya düşen Rice, 39 yaşında hayatını kaybetmişti. Rice’ın çocuğunun olup olmadığı ise hala bilinmiyor.

AİLESİNİ TERK EDİP GİTMİŞ

Şerif ofisi, Rice'ın ailesiyle temasa geçmeyi başardı, ancak onlarla konuştuktan sonra bambaşka ayrıntılar ortaya çıktı.

Aileye göre Rice, onları terk ederek uzaklara gitmişti ve onun yetişkin hayatı ile ilgili neredeyse hiçbir ayrıntı bilinmiyordu.

Şerif ofisi şimdilerde Rice’ın Arizona’da nerelere gitmiş olabileceğini ve orada neler yaptığını araştırmaya başladı. Rice’ın ölümünden 52 yıl geçmiş olsa bile Miller ve ekibindekiler, onun katillerini aramayı sürdüreceklerini duyurdu.

Haberin Devamı