Gazete Vatan Logo

Corona virüsü belirtileri değişti mi, virüs nasıl ortaya çıkar? (Alman bilim insanları 8 yeni corona virüsü (Kovid-19) belirtilerinden bahsetti)

Corona virüsü salgını devam ediyor. Dünya genelinde corona virüsü bulaşan kişi sayısı 182 bini bulurken, Türkiye’de de corona virüsü vaka sayısı ise 191’e ulaştı. Küresel ve ulusal mücadeleler yoğun bir şekilde devam ederken, Alman bilim insanları 8 semptomdan bahsedip, yeni tip corona virüsü belirtilerine koku ve tat kaybı görüldüğünü de belirtti. Corona virüsü belirtileri nelerdir? Alman bilim adamlarının bahsettiği 8 corona virüsü belirtisi nedir?

Corona virüsü belirtileri değişti mi, virüs nasıl ortaya çıkar?  (Alman bilim insanları 8 yeni corona virüsü (Kovid-19) belirtilerinden bahsetti)

Çin'in Hubey eyaletine bağlı Vuhan kentinde ortaya çıkan ve birçok ülkeye yayılan yeni tip corona virüsü (Kovid-19) dünya genelinde 182 bini aşan kişiye bulaştı. Kovid-19 nedeniyle toplam 7 bin 989 kişi öldü, 82 bin 779 kişi de iyileşti. Çin'de 3 bin 237, Hong Kong'da 4, İtalya'da 2 bin 503, İran'da 988, İspanya'da 533, Fransa'da 175, ABD'de 116, Güney Kore'de 84, İngiltere'de 71, Hollanda'da 43, Japonya'da 36, İsviçre'de 27, Almanya'da 26, Filipinler'de 14, Belçika'da 10, Irak'ta 11, İsveç'de 8, San Marino'da 11, Avustralya'da 6, Endonezya'da 7, Cezayir'de 5, Danimarka'da 4, Kanada'da 8, Yunanistan'da 5, Polonya'da 5, Mısır'da 6, Hindistan'da 3, Lübnan'da 4, Norveç'te 3, Avusturya'da 4, İrlanda'da 2, Arjantin'de 2, Bulgaristan'da 2, Ekvador'da 2, Fas 2, Ukrayna 2, Malezya 2, Türkiye, Portekiz, Brezilya, Slovenya, Bahreyn, Tayland, üksemburg, Tayvan, Panama, Macaristan, Arnavutluk, Azerbaycan, Dominik Cumhuriyeti, Martinik, Guatemala, Guyana, Cayman Adaları, Sudan'da birer kişi Kovid-19 nedeniyle hayatını kaybetti. Türkiye’de corona virüsü vaka sayısının 191 kişiye ulaşınca corona virüsü belirtileri yeniden gündeme geldi.

Haberin Devamı

CORONA VİRÜSÜ BELİRTİLERİ (8 BELİRTİ)

Kuru öksürük: Virüs alt ve üst solunum yollarını etkilediği için corona virüsünde en yoğun gözlemlenen belirti.

Yüksek ateş: Kuru öksürük gibi en sık görülen belirtilerden biri de yüksek ateş.

Boğaz ağrısı: Yüksek ateş ve kuru öksürüğe oranla daha az görülse de virüsler bulaştığı bölgede ağrıya neden oluyor.

Nefes darlığı: Hastalığın ağır seyrettiğini gösteren en önemli belirti nefes darlığıdır. Solunum problemi olan hastalar, virüs nedeniyle artan nefes darlığına bağlı olarak yaşamlarını yitirebiliyor.

Yorgunluk: Virüsün vücutta oluşturduğu genel tablo nedeniyle hasta kendisini yorgun hissedebilir, kas ve eklem ağrıları yaşayabilir.

Baş ağrısı: Üst solunum yollarına etki eden virüsün nefes darlığı, boğaz ağrısı ve diğer belirtiler nedeniyle oluşturduğu etki dönem baş ağrısıyla da baş gösterebiliyor.

Nezle ve ishal: Virüsün en az görülen belirtileri ise nezle ve ishal. Bu belirtiler çok az sayıda hastada ortaya çıkıyor.

Haberin Devamı

CORONA VİRÜSÜ YENİ BELİRTİLER NELERDİR?

Frankfurter Allgemeine Zeitung'e konuşan Bonn Üniversitesi Hastanesi Viroloji Enstitüsü Başkanı Prof. Hendrik Streeck, corona virüsü hastalarının yaklaşık üçte ikisinde birkaç gün öncesinde koku ve tat kaybının görüldüğü, aynı zamanda hastaların yüzde 30'unda da ishal gözlendiğini ifade edildi.