Gazete Vatan Logo

Buca cezaevinde bir tutuklunun covid-19 testi pozitif çıktı

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, Buca Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda yeni tip koronavirüs (Kovid-19) belirtisi taşıyan bir tutuklunun yapılan testinin pozitif sonuç verdiğini bildirdi.

Buca cezaevinde bir tutuklunun covid-19 testi pozitif çıktı

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamada, Buca Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda tutuklu bulunan H.A'nın 13 Nisan'da ishal, kırgınlık gibi şikayetlerle sağlık kurumuna sevk edildiği ve H.A'ya uygulanan Kovid-19 testinin pozitif çıktığı belirtildi.

H.A'nın tedavi altına alındığı kaydedilen açıklamada, İl Sağlık Müdürlüğü ile koordineli bir şekilde cezaevinde filyasyon kuralının uygulandığı belirtilerek, şunlar kaydedildi:

"H.A'nın da kaldıgˆı, adli suc¸luların bulundugˆu kogˆus¸lardaki tutuklu ve hu¨ku¨mlu¨ler tedbiren hastaneye sevk edilmis¸tir. Hastalık belirtisi tas¸ıyan 62 tutuklu ve hu¨ku¨mlu¨ hastanelerde izole edilmis¸lerdir ve tetkikleri devam etmektedir, sagˆlık durumları iyidir. Bilim Kurulunun tavsiyeleri dogˆrultusunda I·zmir'deki ceza infaz kurumlarında koronaviru¨se kars¸ı alınan tu¨m tedbirler titizlikle uygulanmaktadır."