Gazete Vatan Logo

Sözleşmeli personele kadro verilecek mi? | Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamıştı!

Makyöz, kuaför, senarist, animasyon yazan 10 bin SSP’li de 2020’de sosyal haklarına kavuşuyor. 2019 ayının bitmesiyle, 19 bin 500 personelin sözleşme süresi bitiyor. Peki Sözleşmeli personele kadro verilecek mi? İşte detaylar…

Sözleşmeli personele kadro verilecek mi? | Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamıştı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatının ardından kadro, maaş ve sosyal güvencesi bulunmayan 10 bine yakın süreli sözleşmeli personelin durumu netleşti. Cumhurbaşkanlığı tarafından yürütülen çalışmaya göre; makyöz, kuaför, senarist gibi 10 bin SSP'li sosyal hakkına kavuşacak. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy da ‘’1 Ocak'tan itibaren kadro ve hak kayıplarını çözülecek’’ ifadelerini kullanmıştı.

SÖZLEŞMELİ PERSONELE KADRO VERİLECEK Mİ?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatının ardından kadro, maaş ve sosyal güvencesi bulunmayan 10 bine yakın süreli sözleşmelipersonelin (SSP) de durumu netleşecek. Makyöz, kuaför, senarist, animasyon yazan 10 bin SSP’li de 2020’de sosyal haklarına kavuşmayı bekliyor.

Devlet Opera ve Bale, Devlet Tiyatroları, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası ve Sinema Genel Müdürlüğü çalışanı yılbaşından itibaren sözleşmeleri imzalayacak. Sözleşmeli personellerin kadroya alınmasıyla, personellerin sigortaları 30 gün üzerinden yatacak, kıdem tazminatları birikecek ve izin hakları da olacak.

Haberin Devamı

1 OCAK'TAN İTİBAREN KADRO VE HAK KAYIPLARINI ÇÖZÜLECEK

Konuyla ilgili gelişmeleri açıklayan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, "Bu çok eski bir konu, bakanlığa gelir gelmez kangren haline gelmiş bu işe sahip çıktım. Çalışmamızı Külliye'ye sunduk ancak Sayın Cumhurbaşkanımız, diğer bakanlıkların benzer durumdaki personelleri için genel bir düzenleme hazırlanması talimatını verdi ve artık sona geldik" dedi.

Toplam 16 bakanlıkta görev yapan süreli sözleşmeli personelin artık kadrolu personel hale geleceğini söyleyen Bakan Ersoy, "Bununla ilgili Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ve yönetmelik çıktı. Yılbaşı’na yetişeceğini ön görüyoruz. 1 Ocak'tan itibaren personel maaş hesaplamaları bu sisteme göre yapılacak. 1 Ocak'tan itibaren kadro ve hak kayıplarını çözülecek sistemin hayata geçeceğini düşünüyoruz çünkü bütçe hesaplamalarımızı da ona göre yaptık" şeklinde konuştu.

SÖZLEŞMELİ PERSONELE EN SON KADRO 2013’TE VERİLMİŞTİ

Sözleşmeli personele kadro en son 2013 yılında verildi. Dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Ak Parti Grup toplantısında verilen sözleşmeli kadro müjdesi için bu yıl da benzer bir açıklama şimdiden beklenmeye başlandı.

Haberin Devamı