Gazete Vatan Logo

Sözleşmeli Er Maaşları 2023: En yüksek, en düşük sözleşmeli er maaşı ne kadar? Sözleşmeli Erler ne kadar maaş alıyor?

Türk Silahlı Kuvvetleri ile İçişleri Bakanlığı Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı bünyesinde hizmet veren sözleşmeli erler, belirli bir ücret karşılığı 6191 Sayılı Sözleşmeli Erbaş ve Er Kanunu esaslarına göre istihdam ediliyor. Maaş hesaplamaları ise SGK’lı çalışan maaşı yani asgari ücret üzerinden ödeniyor. Peki, En yüksek, en düşük sözleşmeli er maaşı ne kadar? Sözleşmeli Erler ne kadar maaş alıyor? Sözleşmeli Er Maaşı 2023’te ne kadar olacak? Sözleşmeli Er Maaşına zam ne kadar olacak? Sözleşmeli Er Maaş zammı ve sözleşmeli er maaşı hesaplama!

Sözleşmeli Er Maaşları 2023: En yüksek, en düşük sözleşmeli er maaşı ne kadar? Sözleşmeli Erler ne kadar maaş alıyor?

Sözleşmeli erler; vatani görevini yapmakta olan yükümlülerin görevlerinde kalmak için başvuru yapıp belirli bir ücret karşılığında istihdam edilen asker kişilerdir. Sözleşmeli erler, 6191 Sayılı Sözleşmeli Erbaş ve Er Kanunu esaslarına göre istihdam ediliyor. Sözleşmeli erlerin maaşlarına da memur zammına yapılan zam oranına göre artış yapılıyor.

SÖZLEŞMELİ ERLER NE KADAR MAAŞ ALIYOR?

Sözleşmeli er adayları ile sözleşmeli erbaş ve erler; ön sözleşme yapılması ile birlikte 31/5/2006 tarihli ve 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (c) bendi kapsamında sigortalı sayılıyor. Prime esas kazançların hesabında; sözleşmeli er adayı, sözleşmeli er ve sözleşmeli onbaşı olarak istihdam edilenler için uzman onbaşıların, sözleşmeli çavuş olarak istihdam edilenler için ise uzman çavuşların prime esas kazanç tutarları esas alınıyor. Sözleşmeli er adaylarına, sözleşmeli erlerin birinci hizmet yılı için öngörülen ücretin üçte ikisi oranında, aynı esas ve usuller çerçevesinde aylık ücret ödeniyor. Sözleşmeli erbaş ve erlere, sözleşme tarihinden geçerli olarak, 15.330 gösterge rakamının memur aylık katsayısıyla çarpımı sonucu bulunacak tutarın hizmet yıllarına göre bu Kanuna ekli (1) sayılı Cetvelde belirlenen oran ile çarpımı sonucu bulunacak tutar üzerinden aylık ücret verilir.

Haberin Devamı

EN YÜKSEK, EN DÜŞÜK SÖZLEŞMELİ ER MAAŞI NE KADAR?

Sözleşmeli erlerin başlangıç maaşı 7.500TL iken bu miktar çalıştıkları bölgeye göre 15.000 TL’ye kadar çıkabiliyor. Sınır dışında çalışan sözleşmeleri erlerin maaşı 15 bin TL'yi buluyor.