Gazete Vatan Logo

Astsubay Maaşları 2023: En yüksek, en düşük astsubay maaşı ne kadar? Astsubaylar ne kadar maaş alıyor?

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri ile İçişleri Bakanlığı’nın Jandarma ve Sahil Güvenlik Komutanlığı’na bağlı olarak istihdam edilen astsubayların maaşları memur zammı ile birlikte değişecek. 2023 yılının ocak ayı itibariyle astsubay maaşlarına yapılacak zam da belli olacak. Peki, En yüksek, en düşük astsubay maaşı ne kadar? Astsubaylar ne kadar maaş alıyor? Astsubay Maaşları 2023’te ne kadar olacak? Astsubay Maaşları’na ne kadar zam gelecek? İşte detaylar…

Astsubay Maaşları 2023: En yüksek, en düşük astsubay maaşı ne kadar? Astsubaylar ne kadar maaş alıyor?

İçişleri Bakanlığı'na bağlı olarak görevini sürdüren jandarma astsubaylar ile TSK bünyasinde Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri’nde göre yapan astsubayların maaşları yılın sonuna yaklaşırken merak konusu oldu. 2023 yılının ilk 6 aylık dönemi için ocak ayında belli olacak memur zammı ile birlikte astsubay maaşları da artacak. Gözler ocak ayına çevrilirken, astsubay maaşlarına yapılacak zam da merak konusu oldu.

EN YÜKSEK, EN DÜŞÜK ASTSUBAY MAAŞI NE KADAR?

Astsubayların maaşı, 2022 yılı için çalıştıkları görev yeri, kıdem, derece ve rütbeye göre değişiklik gösteriyor. Astsubay maaşları en düşük 10 bin 575 TL, en yüksek ise  19 bin 840 TL aralığındadır.

ASTSUBAYLAR NE KADAR MAAŞ ALIYOR?

Türk Silahlı Kuvvetlerinde görev yapan Deniz, Kara, Hava astsubay maaşları 11 bin TL’den başlayıp 20 bin TL’ye kadar kıdem, derece, görev yerine göre yükselebiliyor.

İçişleri Bakanlığı’nda çalışan Jandarma astsubaylar ise, 2022 yılında 11 bin – 17 bin TL arasında maaş alıyor.

En düşük emekli astsubay maaşı ise 2022 yılında 9,721 TL olmuştu.

Haberin Devamı

ASTSUBAY MAAŞLARI 2023’TE NE KADAR OLACAK?

Ocak ayında açıklanacak enflasyonla birlikte memur ve memur emeklilerine yapılacak zam oranı belli olacak. Memurun toplu sözleşme zammına ek, yıllık enflasyon oranında ek zam da maaşlara yansıtılacak. Ayrıca gösterge zammı da bu zamma eklenecek. Hükümetin uzun zamandır dile getirdiği refah payının da maaşlara yansıtılıp yansıtılmayacağı ocak ayında belli olacak. Memur ve emekli maaşı zamları, 2023 Ocak ayı itibariyle vatandaşlara duyurulacak.

Buna göre, Toplu sözleşme gereği memurlar ocakta yüzde 8 zam alacak. Buna yüzde 7,04'lük enflasyon farkı eklendiğinde bu rakam yüzde 15,04'e şimdiden ulaştı. TSK ve İçişleri Bakanlığı’nda görev yapan astsubaylar da maaşlarını memur zammına göre alacak. Astsubay maaşları da ocak ayında açıklanacak enflasyonla birlikte bu hesaplamaya göre netlik kazanacak.