Gazete Vatan Logo

Yeni Zelanda işçi alımı yapacak mı? Yeni Zelanda’ya 12 bin geçici işçi ne zaman alınacak? Hangi alanlarda işçi alımı yapılacak?

Yeni Zelanda’ya işçi alımı yapılacak. İş gücü açığı pek çok ülkede büyük sorun haline geldi. Almanya’nın ardından Yeni Zelanda da işçi alımı yapacağını duyurdu. Hükümet göçmenlik yasalarında değişiklik hazırlığında. Yeni Zelanda işçi açığının en çok etkilendiği sektörlere işçi almayı hedefliyor. Peki, Yeni Zelanda işçi alımı ne zaman? Yeni Zelanda Türk işçi alımı yapacak mı? Hangi sektörde alım yapılacak? İşte detaylar…

Yeni Zelanda işçi alımı yapacak mı? Yeni Zelanda’ya 12 bin geçici işçi ne zaman alınacak? Hangi alanlarda işçi alımı yapılacak?

Dünyada pek çok ülkede işçi açığı büyüyor. Almanya’nın ardından Yeni Zelanda da işçi almaya hazırlanıyor. Hükümet iş açığı bulunan sektörlere geçici işçi alınacağını duyurdu. Peki, Yeni Zelanda işçi alımı ne zaman? Yeni Zelanda Türk işçi alımı yapacak mı? Hangi sektörde alım yapılacak? İşte detaylar…

YENİ ZELANDA İŞÇİ ALIMI YAPACAK MI?

Almanya'nın ardından Yeni Zelanda hükümeti de, ülkedeki iş gücü açığını kapatmak için gelecek yıl tatil sezonunda çalışmak üzere geçici işçi almayı planladığını duyurdu. Göç Bakanı Michael Wood, göçmenlik yasalarında bazı değişiklikler yaparak küresel iş gücü açığından en çok etkilenen sektörlerde çalıştırılmak üzere 12 bin geçici işçi almayı hedeflediklerini söyledi. NTV'nin haberine göre, Göçmenlerin en çok çalıştığı yaşlı bakımı, inşaat, alt yapı, et ve deniz ürünleri işletmesi, turizm ve hizmet sektörü gibi iş alanlarında ücretlendirme kurallarında esnemeye gidileceği kaydedildi.

HANGİ SEKTÖRDE ALIM YAPILACAK?

İş gücü açığının farklı sektör ve seviyelerde birçok yerde görüldüğüne dikkat çeken Bakan Wood, bazı işçiler için vize sürelerinin 6 aya kadar uzatılacağını belirtti.

Haberin Devamı

Yaklaşık 5 milyon nüfusu bulunan Yeni Zelanda, her yıl yurt dışından 50 bin iş gücüne ihtiyaç duyuyor.