Gazete Vatan Logo

Sağlık Bakanlığı sınavsız yeniden atama kurası ilanı yayımlandı! 65-72 yaş atama başvuru şartları!

Sağlık Bakanlığı duyurdu! 2022 yılı 65-72 yaş yeniden atama kurası ilanı yayımlandı. Resmi Gazete’de yayımlanan ilana göre, Sağlık Bakanlığı sınavsız ve kura ile Uzman, tabip, diş tabibi ve eczacı alımı yapacak. Peki, Sağlık Bakanlığı yeniden atama başvurusu nasıl yapılır? Sağlık Bakanlığı 65-72 yaş atama kurası ne zaman? Uzman, tabip, diş tabibi ve eczacı alımı başvuru şartları!

Sağlık Bakanlığı sınavsız yeniden atama kurası ilanı yayımlandı! 65-72 yaş atama başvuru şartları!

Sağlık Bakanlığı 65-72 yaş yeniden atama başvurusu alacak! Resmi Gazete’de yayımlanan ilana göre, Uzman, tabip, diş tabibi ve eczacı alımı yapılacak. Başvurular, Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü internet adresinden yapılabilecek. Peki, , Sağlık Bakanlığı yeniden atama başvurusu nasıl yapılır? Sağlık Bakanlığı 65-72 yaş atama kurası ne zaman? Uzman, tabip, diş tabibi ve eczacı alımı başvuru şartları!

SAĞLIK BAKANLIĞI YENİDEN ATAMA BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Başvurular, Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü internet adresinde (https://yhgm.saglik.gov.tr/) yer alan Personel Bilgi Sistemi (PBS) üzerinden e-Devlet kapısı kimlik doğrulama sistemi ile giriş yapılarak kura takviminde belirtilen süreler içinde yapılacak. Kura yeri ve saati (https://yhgm.saglik.gov.tr) internet adresinden ilan edilecek. Başvuru yapacak adaylar, kura takviminde belirtilen tarihler arasında PBS üzerinden başvuru formunu elektronik ortamda doldurup tercihlerini kaydedip kesinleştirecekler. Kesinleştirilen başvuru formu fiziki evrak olarak ayrıca gönderilmeyecek. Başvuracak adaylar Personel Bilgi Sistemi (PBS) üzerinden açılacak münhal yerleri göz önünde bulundurarak ilan edilen takvim çerçevesinde en fazla on (10) tercih yapabilecek. Genel kura ile yerleşmek istediğini belirten adaylar, tercihlerine yerleşememesi halinde boş kalan münhallere genel kura ile yerleştirilecek.

Haberin Devamı

KURAYA BAŞVURABİLECEK ADAYLAR VE ARANAN ŞARTLAR

İlanda adaylarda aranan şartlar şu şekilde:

1) Adayların 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinde belirtilen genel şartları taşımaları gerekmektedir.

2) Kura tarihi itibariyle 65 yaşını doldurmuş ve 72 yaşından gün almamış olup daha önce Sağlık Bakanlığı veya bağlı kuruluşlarında çalışmış olan tabip ve uzman tabipler, (65 yaşını doldurmayan hekimler ilan edilen diğer açıktan atama kuralarına başvuru yapabilmektedirler.)

3) 65 yaşını doldurmuş olması nedeniyle resen emekli edilerek sözleşmeli aile hekimi olarak görevine devam eden tabip ve uzman tabipler bu kuraya başvurabileceklerdir.

Haberin Devamı

4) Yukarıdaki şartları taşımayanların kura başvuruları kabul edilmeyecektir.

ATAMAYA ESAS İSTENEN BELGELER

Kura sonrasında Sağlık Bakanlığı ve Bağlı Kuruluşlar kadrolarına yerleşen adayların atama işlemlerinin tamamlanması için atamaya esas belgeler başvuru dilekçeleri ile birlikte; ilan edilen takvim çerçevesinde yerleştikleri kurumun ekte belirtilen adresinde olacak şekilde kargo ile gönderilecek veya elden teslim edilecek.

a) Adli sicil durumunu beyan eden imzalı dilekçe.

b) Askerlikle ilişiklerinin olmadığına dair durumunu beyan eden imzalı dilekçe. (Bakaya olanların atamaları yapılmayacaktır)

c) Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı bulunmadığını beyan eden imzalı dilekçe.

d) Vesikalık fotoğraf. (son altı ay içerisinde çekilmiş 6 adet)

e) Mal bildirim formu.

f) Diğer kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapmakta iken görevlerinden ayrılmış olanların, en son çalıştıkları kurumlarından alacakları onaylı hizmet cetveli.

g) Kamu kurum ve kuruluşlarında sözleşmeli çalışanlar ve özel sağlık tesislerinde çalışanlar kurumlarıyla ilişiklerinin kesildiğine dair belge. (Kamu kurum ve kuruluşlarında sözleşmeli çalışanlar ve özel sağlık tesislerinde çalışanlar kurumlarıyla ilişiklerinin kesildiğine dair belgeyi atamaları yapıldıktan sonra göreve başlayacakları sağlık tesisine teslim etmelidirler.)

Haberin Devamı

2022 YILI 65-72 YAŞ YENİDEN ATAMA KURASI TAKVİMİ


İLANIN DETAYLARI İÇİN TIKLAYIN