Gazete Vatan Logo

POMEM ön sağlık kontrolü ne zaman, nerede yapılır, ne kadar sürer? POMEM ön sağlık kontrolü ve PARKUR aynı gün mü?

29. Dönem POMEM giriş sınavına katılacak adayların müracaat kabul, ön sağlık kontrolü ve fiziki yeterlilik sınavı merkezleri ile sınav tarihleri belli oldu. Peki, POMEM ön sağlık kontrolü ne zaman, nerede yapılır, ne kadar sürer? POMEM ön sağlık kontrolü ve PARKUR aynı gün mü?

POMEM ön sağlık kontrolü ne zaman, nerede yapılır, ne kadar sürer? POMEM ön sağlık kontrolü ve PARKUR aynı gün mü?

Polis Akademisi tarafından yapılan açıklamada 29. Dönem POMEM Giriş Sınavı kapsamında, Aday Değerlendirme ve Seçme Sınavı Müracaat Kabul, Ön Sağlık Kontrolü ve Fiziki Yeterlilik Sınavı aşamasına katılacak olan adayların sınav yerleri belli oldu. Sınav yerlerine T.C. Kimlik Numaraları ve e-Devlet şifreleri ile www.pa.edu.tr adresinden bakılabilecektir. Peki, POMEM ön sağlık kontrolü ne zaman, nerede yapılır, ne kadar sürer? POMEM ön sağlık kontrolü ve PARKUR aynı gün mü?

POMEM SINAVI NE ZAMAN? 

Polis Akademisi tarafından yapılan açıklamada "29. Dönem POMEM Giriş Sınavı kapsamında, Aday Değerlendirme ve Seçme Sınavı Müracaat Kabul, Ön Sağlık Kontrolü ve Fiziki Yeterlilik Sınavı aşamasına katılacak olan adaylar Sınav Merkezlerini, T.C. Kimlik Numaraları ve e-Devlet şifreleri ile www.pa.edu.tr internet adresinden sorgulayarak öğreneceklerdir. İlan edilen sınav tarihi ve Sınav Merkezinde adayların Müracaat Kabul, Ön Sağlık Kontrolü ve Fiziki Yeterlilik Sınavı işlemleri yapılacaktır. Fiziki Yeterlilik Sınavı aşamasını başarı ile geçen adaylar Polis Akademisi Başkanlığınca ilan edilecek ileriki bir tarihte Mülakat Sınavı aşamasına katılacaklardır. Ayrıca, adaylara posta yolu veya değişik iletişim araçları ile sınav giriş belgesi gönderilmeyecektir. İnternetten yapılan sınav giriş duyurusu tebliğ niteliğindedir.

Haberin Devamı

Adayların, Sınav Merkezlerine girişte yanlarında cep telefonu, ses ve görüntü kayıt cihazı veya bunlara benzer değişik elektronik eşya bulundurmamaları gerekmektedir." denildi.

Sağlık Bilgi Formu için tıklayınız.
Fiziki Yeterlilik Parkur Dilekçesi için tıklayınız.
Aday Seçme ve Değerlendirme Kılavuzu için tıklayınız.

İlanın devamında; "İlan edilen sınav tarihi ve Sınav Merkezinde adayların Müracaat Kabul, Ön Sağlık Kontrolü ve Fiziki Yeterlilik Sınavı çalışmaları yapılacaktır. Fiziki Yeterlilik Sınavı aşamasını başarı ile geçen adaylar Polis Akademisi Başkanlığınca ilan edilecek ileriki bir anda Mülakat Sınavı aşamasına katılacaklardır. Ayrıca adaylara posta yolu veya çeşitli iletişim araçları ile sınava giriş belgesi vermektir. İnternetten yapılan sınav giriş duyurusu tebliği niteliğindedir. Adayların, Sınav Merkezlerine girişte yanlarında cep telefonu, ses ve görüntü kayıt cihazı veya bunlara benzer karmaşık elektronik eşya bulundurmamaları gerekmektedir." ifadelerine yer verildi. 

Haberin Devamı

POMEM SINAV GİRİŞ BELGESİ İÇİN TIKLAYIN