Gazete Vatan Logo

ÖSYM duyurdu! KPSS 2022/1 tercih kılavuzu yayınlandı!

ÖSYM duyurdu! ÖSYM’den yapılan açıklamada “Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelik” hükümleri uyarınca yerleştirme yapılacağı bildirildi. Adaylar, KPSS-2022/1 Tercih Kılavuzuna ÖSYM’nin sitesinden ulaşabilecek. Peki, ÖSYM KPSS tercih Kılavuzu yayınlandı mı? KPSS tercihleri başladı mı? KPSS ile alım yapacak Ortaöğretim, önlisans ve lisans kadroları belli oldu mu? ÖSYM tercih kılavuzu 2022

ÖSYM duyurdu! KPSS 2022/1 tercih kılavuzu yayınlandı!

ÖSYM KPSS tercih Kılavuzu’nu yayınladı. 2022 KPSS tercihleri başladı. Kılavuzun yayınlanmasıyla birlikte kamu kurumlarına alınacak ortaöğretim, önlisans ve lisans kadroları da belli oldu. ÖSYM, “Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelik” hükümleri uyarınca yerleştirme yapılacağını bildirdi.

 2022 KPSS TERCİHLERİ NASIL YAPILIR?

 ÖSYM’den yapılan açıklama şu şekilde:

 “Bazı kamu kurum ve kuruluşlarının kadro ve pozisyonlarına, “Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelik” hükümleri uyarınca ÖSYM tarafından yerleştirme yapılacaktır. Adaylar, KPSS-2022/1 Tercih Kılavuzuna saat 10.00’dan itibaren aşağıdaki bağlantıdan erişebileceklerdir.

 Adaylar tercihlerini, 30 Haziran – 07 Temmuz 2022 tarihleri arasında yapabileceklerdir. Tercih işlemleri, 07 Temmuz 2022 tarihinde saat 23.59'da sona erecektir.

 Tercih işlemleri, Ek’te yer alan KPSS-2022/1 Tercih Kılavuzu kurallarına göre, ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden T.C. Kimlik Numarası ve aday şifresi kullanılarak bireysel olarak yapılacaktır. Adayların tercih işlemleri için kılavuzu dikkatlice incelemeleri gerekmektedir.”

Haberin Devamı

 Kamu Personel Seçme Sınavı KPSS-2022/1 Tercih Kılavuzu

 Ortaöğretim Mezunlarının Tercihleri Arasında Gösterebileceği Kadro ve Pozisyonlar

 Ön Lisans Mezunlarının Tercihleri Arasında Gösterebileceği Kadro ve Pozisyonlar

 Lisans Mezunlarının Tercihleri Arasında Gösterebileceği Kadro ve Pozisyonlar

 KİMLER KPSS TERCİHİ YAPABİLECEK?

Adayların bu kılavuzda yer alan kadro ve pozisyonları tercih edebilmeleri için, 6 Eylül 2020, 25 Ekim 2020 ve 22 Kasım 2020 tarihlerinde yapılmış olan Kamu Personel Seçme Sınavlarından (2020-KPSS Lisans, 2020-KPSS Ön Lisans ve 2020-KPSS Ortaöğretim) birine girmiş ve bu sınavların en az birinden ilgili KPSS puanını almış olmaları gerekiyor.

YERLEŞTİRMELERDE HANGİ PUAN TÜRLERİ KULLANILACAK?

Yerleştirme işlemlerinde ortaöğretim mezunları için KPSSP94, ön lisans mezunları için KPSSP93 ve lisans mezunları için KPSSP3 puanı kullanılacak.

Haberin Devamı

KPSS TERCİHLERİ NE ZAMAN SONA ERECEK?

Adaylar tercihlerini 30 Haziran-7 Temmuz 2022 tarihleri arasında internet yoluyla ÖSYM’ye gönderebilecek. internetten tercih gönderme işlemleri 7 Temmuz 2022 günü, saat 23.59’da sona erecek.

KPSS TERCİHİ YAPILIRKEN DİKKAT EDİLECEKLER

Kılavuzda kamu kurum ve kuruluşlarının atama yapacakları boş kadro ve pozisyonlarını içeren tablolar yer alıyor. Tablo-1’de ortaöğretim mezunlarının, Tablo-2’de ön lisans mezunlarının, Tablo-3’te lisans mezunlarının tercih edebilecekleri kadro ve pozisyonlar yer alıyor. Tercihlerinizi yaparken size uygun olan kadro ve pozisyonların bulunduğu tablolardaki “Aranan Nitelik Kodları” sütununda yer alan nitelik kodlarını dikkatle incelemeniz ve size uyup uymadığını belirlemeniz son derece önemlidir. Tercihler belirlenmeden önce sistemde kayıtlı mezun olunan alan/program bilgisi mezun olunan alan/program tablolarından kontrol edilmelidir. Koşullarından herhangi birini karşılamadığınız bir kadro ya da pozisyona tercihleriniz arasında yer vermeniz ve yerleştirilmeniz halinde ilgili kurum tarafından atamanızın yapılmayacağını göz önünde bulundurmanız gerekiyor. Mağduriyete uğramamanız ve diğer adayları mağdur etmemeniz için tercihlerinizi internetle ÖSYM’ye göndermeden önce tüm tercihlerinizin durumunuza uygun olduğundan mutlaka emin olun. Bir kadro veya pozisyon için mezun olunan program/alan koşulu birden fazla ise bunlardan birinin karşılanması yeterlidir. Tercih süresi bitene kadar, sisteme işlenen tercihlerde değişiklik yapılabilecek. Tercihlerinde değişiklik yapmak isteyen adaylar bu işlemi, https://ais.osym.gov.tr adresinden elektronik ortamda yapacaklar. Tercih süresi tamamlandıktan sonra tercihlerde değişiklik yapılamayacak.

Haberin Devamı