Gazete Vatan Logo

ÖSYM duyurdu! 2022 Arabuluculuk sınavı giriş belgeleri açıklandı! Arabuluculuk sınavı ne zaman?

ÖSYM, 2022 Arabuluculuk sınav yerlerini açıkladı. Aralık ayında uygulanacak Arabuluculuk sınavı için hazırlıklar tamamlanırken sınava girecek adaylar da, Arabuluculuk sınavı ile ilgili bilgileri araştırıyor. Peki, Arabuluculuk sınavı ne zaman, saat kaçta? Arabuluculuk sınavı nasıl olacak, kaç soru sorulacak? Arabuluculuk sınav yerleri nereden öğrenilir? İşte 2022 Arabuluculuk sınavı giriş belgesi alma ekranı ve sınava ilişkin bilgiler…

ÖSYM duyurdu! 2022 Arabuluculuk sınavı giriş belgeleri açıklandı!  Arabuluculuk sınavı ne zaman?

Adalet Bakanlığı 2022 Arabuluculuk sınavı giriş belgeleri ÖSYM tarafından adayların erişimine açıldı. Aralık ayında yapılacak sınav için adaylar sınav yerlerini ÖSYM’nin sitesinden öğrenebilecek.

2022 ARABULUCULUK SINAVI GİRİŞ BELGESİ NASIL ALINIR?

Adaylar, sınava girecekleri yer bilgisini gösteren Sınava Giriş Belgesi’ni, ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr adresinden T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleriyle edinebilecekler.

2022 ARABULUCULUK SINAVI NE ZAMAN?

2022 Adalet Bakanlığı Arabuluculuk Sınavı (2022-Arabuluculuk), 4 Aralık 2022 tarihinde 15 sınav merkezinde yapılacak. Sınav, saat 10.15’te başlayacak ve cevaplama süresi 90 dakika olacak. Adaylar, saat 10.00’dan sonra sınav binalarına alınmayacak.

ARABULUCULUK SINAVI NASIL OLACAK, PUAN NASIL HESAPLANACAK?

2022 Adalet Bakanlığı Arabuluculuk Sınavı 60 çoktan seçmeli sorudan oluşacak. Adayların, testteki sorulara verdikleri doğru ve yanlış cevaplar ayrı ayrı toplanacak, doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının dörtte biri çıkarılarak ham puanlar elde edilecek. Adayların, testten aldıkları ham puan kullanılarak 100 tam puan üzerinden sınav puanları hesaplanacak. Sınavda 100 (yüz) tam puan üzerinden en az 70 (yetmiş) puan alan adaylar başarılı sayılacak.

Haberin Devamı

Sınav sonuçları, ÖSYM’nin internet sayfasından duyurulacak, adayların adresine ayrıca sınav sonuç belgesi gönderilmeyecek. Adaylar sınav sonuçlarını, ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve aday şifreleri ile öğrenebilecekler. Sınavda 70 ve üzeri puan alan adayların sonuç bilgisinde “Başarılı”, 70 puanın altında puan alan adayların Sınav Sonuç Belgesinde ise “Başarısız” ibaresi yazılacak.