Gazete Vatan Logo

İcra Müdürlüğü sınavı 2022 ne zaman? 550 icra müdür ve müdür yardımcısı sınavı başvuru şartları ve tarihi…

İcra Müdürlüğü sınavı ne zaman 2022, İcra Müdürlüğü sınavı şartları nelerdir? 550 icra müdür ve müdür yardımcısı alınacak. Resmi Gazetede bugün yayımlanan ilanın detayları Adalet Bakanlığı İcra İşleri Dairesi Başkanlığı internet sitesi üzerinden yayınlandı. İlana göre Adalet Bakanlığı, 410’u açıktan 140’ı naklen olmak üzere 550 icra müdür ve müdür yardımcısı alacak. İşte İcra Müdürlüğü sınavı tarihi, başvuru şartları hakkındaki detaylar…

İcra Müdürlüğü sınavı 2022 ne zaman? 550 icra müdür ve müdür yardımcısı sınavı başvuru şartları ve tarihi…

550 icra müdür ve müdür yardımcısı alınacak. Adalet Bakanlığı’na yazılı ve sözlü sınavlar ile 5-9 uncu dereceli kadrolara 550 adet İcra Müdür ve İcra Müdür Yardımcısı açıktan ve naklen alım yapacak. İcra müdürü ve icra müdür yardımcısı kadrolarına başvuracakların 35 yaşını doldurmamış olmaları şartı aranırken, başvuruda bulunacak olanlar detaylar ile ilgili aramalara başladı. Peki, İcra Müdürlüğü sınavı ne zaman 2021?

İcra Müdürlüğü sınavı ne zaman, başvuru tarihi belli mi?

Sınava başvurular 16-23 Şubat 2022 tarihleri arasında alınacak. Başvuru merkezleri listesi başvuru süresi içinde ÖSYM’nin internet adresinde sınava başvuru bilgileri içerisinde yer alacaktır. ÖSYM başvuru merkezleri başvuruları, resmi iş gününde ve resmi iş saatleri arasında alacaklardır. Geç başvuru günü 2 Mart 2022 dir.

Başvuruların nasıl yapılacağına ilişkin ayrıntılı bilgi, sınava başvuru tarihlerinde yayımlanacak kılavuzda belli olacak.

Adayların, hukuk fakültesi, adalet meslek yüksekokulu, meslek yüksekokullarının adalet bölümü veya adalet meslek eğitimi ön lisans programı mezunu olmaları ve öğrenimi yabancı ülkede yapılmış ise denklik belgesi alması gerekiyor. Sınava başvurular Yazılı sınav, ÖSYM tarafından 3 Nisan Pazar günü yapılacak.

Haberin Devamı