Gazete Vatan Logo

İçişleri Bakanlığı duyurdu! Göç İdaresi Başkanlığı personel alacak! İşte başvuru şartları!

İçişleri Bakanlığı, Göç İdaresi Başkanlığı’na personel alımı yapacak. İlan Resmi Gazete’de yayımlandı. İlana göre, giriş sınavı ile il göç uzman yardımcısı alınacak. Sınav için başvurular 30 Aralık’ta alınacak. Peki, Göç İdaresi personel alımı başvurusu nasıl yapılır? Göç İdaresi personel alımı şartları ne? Göç uzman yardımcısı alımı şartları!

İçişleri Bakanlığı duyurdu! Göç İdaresi Başkanlığı personel alacak! İşte başvuru şartları!

Göç İdaresi Başkanlığı personel alımı ilanı Resmi Gazete’de yayımlandı. İlana göre, en az lisans mezunu, il göç uzman yardımcısı alınacak. Personel alımı için sınav yapılacak.

Göç İdaresi personel alımı başvurusu nasıl yapılır?

Giriş Sınavı başvuruları 30 Aralık 2022 - 09 Ocak 2023 tarihleri arasında e-Devlet-Göç İdaresi Başkanlığı-Kariyer Kapısı Kamu İşe Alım veya Kariyer Kapısı (https://isealimkariyerkapisi. cbiko.gov.tr) adresinden çevrimiçi yapılacak. Şahsen ve posta yoluyla başvurular kabul edilmeyecek.

Göç uzman yardımcısı alımı şartları!

Sınava başvuru şartları şu şekilde:

1- 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48 inci maddesinde belirtilen genel şartları taşımak,

2- En az 4 yıllık eğitim veren Hukuk, Siyasal Bilgiler, İktisat, İşletme, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültelerinden ya da bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilmiş yurt içi veya yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından birini bitirmiş olmak,

3- 2021 veya 2022 Kamu Personeli Seçme Sınavlarından (KPSS) KPSSP6, KPSSP7, KPSSP16, KPSSP21, KPSSP29, KPSSP30, KPSSP32, KPSSP36 puan türlerinden herhangi birinden 70 (yetmiş) ve üzeri puan almış olmak kaydıyla; müracaat edenlerin en yüksek puandan başlanarak sıralanması neticesinde; alınacak İl Göç Uzman Yardımcısı sayısının 20 katı aday arasına girmek (son sıradaki aday ile eşit puana sahip adaylar da yazılı sınava çağrılırlar),

Haberin Devamı

4- 01 Ocak 2023 tarihi itibariyle 35 (otuz beş) yaşını doldurmamış (01.01.1988 ve daha sonra doğmuş olanlar başvurabilir) olmak.

İLANIN DETAYLARI İÇİN TIKLAYIN