Gazete Vatan Logo

Hazine ve Maliye Bakanlığı uzman yardımcılığı giriş sınavı ilanı yayımlandı! İşte Hazine ve Maliye Bakanlığı personel alımı şartları!

Hazine ve Maliye Bakanlığı uzman yardımcılığı sınav ilan Resmi Gazete’de yayımlandı. İlana göre, Bakanlığın, 40 uzman yardımcısı kadrosuna atama yapılacak. Peki, Hazine ve Maliye Bakanlığı personel alımı başvurusu nasıl yapılır? Hazine ve Maliye Bakanlığı uzman yardımcılığı başvuru şartları ne? İşte giriş sınavı başvurusu ve atama şartları!

Hazine ve Maliye Bakanlığı uzman yardımcılığı giriş sınavı ilanı yayımlandı! İşte Hazine ve Maliye Bakanlığı personel alımı şartları!

Hazine ve Maliye Bakanlığı duyurdu! Ankara’da istihdam edilecek uzman yardımcılığı kadrosuna atama yapılmak üzere giriş sınavı yapılacak. İlan Resmi Gazete’de yayımlandı. Başvurular 16 Eylül’de sona erecek. Peki, Hazine ve Maliye Bakanlığı personel alımı başvurusu nasıl yapılır? Hazine ve Maliye Bakanlığı uzman yardımcılığı başvuru şartları ne? İşte detaylar… 

HAZİNE VE MALİYE BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR? 

Başvurular, 05/09/2022 (08:30) – 16/09/2022 (17:30) tarihleri arasında (https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr) adresi üzerinden elektronik ortamda yapılacak. Kariyer Kapısı (https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr) üzerinden yapılmayan başvurular dikkate alınmayacak, şahsen, kargo veya posta yoluyla yapılan başvurular kabul edilmeyecek.

HAZİNE VE MALİYE BAKANLIĞI UZMAN YARDIMCILIĞI BAŞVURU ŞARTLARI

a) 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48 inci maddesinde belirtilen genel şartları taşımak,

b) Giriş sınavının yapıldığı yılın Ocak ayının birinci günü itibariyle otuz beş (35) yaşını doldurmamış olmak (01/01/1987 tarih ve sonraki doğumlular başvurabilecektir),

Haberin Devamı

c) TABLO 1’de belirtilen öğrenim şartına sahip olmak,

ç) ÖSYM tarafından 2020 veya 2021 yıllarında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavına (KPSS) katılmış ve TABLO 1’de belirtilen puan türlerinin herhangi birinden en az 75 puana sahip olmak (Adaylar başvuruyu belirtilen puanlardan sadece birisi üzerinden yapabilecekleri için sahip oldukları en yüksek puan türünü kullanmaları lehlerine olacaktır),

d) Başvuruyu süresi içerisinde yapmış olmak.

e) Hazine ve Maliye Uzman Yardımcılığı Giriş Sınavına iki defadan fazla katılmamış olmak. (15/06/2020-02/07/2020 tarihleri ve 15/03/2021-22/03/2021 tarihleri arasında yapılan her iki giriş sınavlarına katılan adaylar bu sınava katılamazlar.)

İLANIN DETAYLARI İÇİN TIKLAYIN