Gazete Vatan Logo

Gelir İdaresi Başkanlığı personel alımı yapacak! 650 Uzman Yardımcısı alımı başvuru şartları nelerdir, başvuruları nasıl ve nereden yapılır?

Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre 650 Uzman Yardımcısı alınacak. Peki, 650 Uzman Yardımcısı alımı başvuru şartları nelerdir, başvuruları nasıl ve nereden yapılır?

Gelir İdaresi Başkanlığı personel alımı yapacak! 650 Uzman Yardımcısı alımı başvuru şartları nelerdir, başvuruları nasıl ve nereden yapılır?

Basın İlan Kurumu ilan portalı ilan.gov.tr’deki ilana göre Gelir İdaresi Başkanlığı ilanda tabloda belirtilen yerlere atanmak üzere, 650 (altı yüz elli) Gelir Uzman Yardımcısı alınacak.

Adaylar başvuru sırasında öncelik sırasına göre en fazla 5 (beş) ili tercih edebileceklerdir. İl içinde atama yapılacak birden fazla yer belirlenmişse, adaylar belirlenen bu yerlerin tamamını, tercih ettikleri her il için ayrı ayrı olmak üzere öncelik sırasına göre başvurularında belirtmek zorundadırlar. Adaylar daha sonra bu tercihlerinden vazgeçemeyeceklerdir. Adayların, tercih ettikleri illerden hangi ilin yazılı sınavına gireceği, KPSS (A) puanı esas alınarak yapılan başarı sıralamasına göre tespit edilecektir. 

Sınava katılma şartlarını taşıyan ve usulüne uygun olarak başvuranların; il bazında toplam kadro sayısının 5 (beş) katından fazla olması halinde, tercih ettikleri il dikkate alınarak KPSS (A) P48 türünden en yüksek puan almış olan adaydan başlamak üzere 5 (beş) katı aday giriş sınavına çağrılacaktır. KPSS (A) P48 türünden eşit puan almış olmaları nedeniyle son sıradaki aday sayısının birden fazla olması halinde ise bu adayların tümü sınava çağrılacaktır.

Haberin Devamı

PERSONEL ALIMINDA AYRINTILI BİLGİ İÇİN TIKLAYINIZ