Gazete Vatan Logo

85 bin Sağlık Bakanlığı personel alımı! Başvurular ne zaman başlıyor, Sağlık Bakanlığı personel alımı şartları nelerdir, kadro dağılımı açıklandı mı?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca 85 bin Sağlık Bakanlığı personel alımı müjdesini verince gözler alımların yapılacağı tarihe çevrildi. 2021 yılında 10.348 Hemşire, 1.600 Ebe, 6.604 Sağlık Teknisyeni/Teknikeri ile psikolog, sosyal çalışmacı, biyolog, odyolog, çocuk gelişimcisi, diyetisyen, fizyoterapist, iş ve uğraşı terapisti, dil ve konuşma terapisti, perfüzyonist ve sağlık fizikçileri alımı yapıldı. Peki, 85 bin Sağlık Bakanlığı personel alımı başvuruları ne zaman başlıyor, Sağlık Bakanlığı personel alımı şartları nelerdir, kadro dağılımı açıklandı mı?

85 bin Sağlık Bakanlığı personel alımı! Başvurular ne zaman başlıyor, Sağlık Bakanlığı personel alımı şartları nelerdir, kadro dağılımı açıklandı mı?

85 bin Sağlık Bakanlığı personel alımı detayları sorgulanmaya devam ediyor. Bakan Koca açıklamasında, "Bakanlığımız, bu yıl 85 bin kadro açıyor. Yeni çalışma arkadaşlarımızın sayısı, bazı ülkelerin nüfusundan fazla. Gözümüz aydın." ifadelerine yer vermişti. Peki, Sağlık Bakanlığı personel alımı başvuru kılavuzu yayımlandı mı, başvuru tarihleri belli oldu mu? Sağlık Bakanlığı personel alımı ne zaman, başvuru şartları nelerdir? Sağlık Bakanlığı personel alımı branş dağılımı, kontenjanları ve başvuru kılavuzu 2022 hakkında merak edilenler…

Sağlık Bakanlığı 85 bin personel alımı ne zaman, başvurusu nasıl yapılır?

Sağlık Bakanlığı personel alımları başvuru işlemleri pbs.saglik.gov.tr adresi üzerinden gerçekleştirilecek.

85 bin personel alımı başvuru tarihleri henüz duyurulmadı. Başvuru tarihi duyurulduğunda adaylar sisteme giriş yaparak başvurularını iletebilecek.

Personel Bilgi Sistemine giriş işlemleri e-Devlet üzerinden yapılır. Sağlık çalışanları yine bu ekran üzerinden atama ve kura duyurularına ulaşabilirler. 

Haberin Devamı

Sağlık Bakanlığı personel alımı başvuru şartları nelerdir, kadro dağılımı açıklandı mı?

Sağlık Bakanlığı personel alımı başvurularına yönelik detaylar kılavuzun yayınlanmasıyla belli olacak. Başvuru tarihleri, başvuru şartları ve hangi branşlarda alım yapılacağı henüz netlik kazanmadı.