Gazete Vatan Logo

2022 Kamu personel alımları ertelendi mi? KPSS soruşturması nedeniyle kamuya personel alımları durdu mu?

KPSS soruşturması devam ederken soruların sızdırılması ile ilgili iddialar üzerine araştırmalar devam ediyor. Devlet Denetleme Kurulu’nın incelemeleri sürerken KPSS ile ilgili soruşturma da derinleşiyor. KPSS sınavı ile ilgili ön rapor yayınlandı. KPSS’ye giren milyonlarca adayın gözü ÖSYM’ye çevrilirken yeni takvim 17 Eylül tarihinde başlayacak. Süreç yakından takip edilirken 2022 kamu personel alımları ile ilgili takvimin nasıl işleyeceği de merak ediliyordu. Açıklama İletişim Başkanı Fahrettin Altun’dan geldi. Peki, 2022 Kamu personel alımları ertelendi mi? KPSS soruşturması nedeniyle kamuya personel alımları durdu mu? Kamu personel alım takvimi ne zaman açıklanacak? İşte kamu personel alımı ile ilgili tüm detaylar…

2022 Kamu personel alımları ertelendi mi? KPSS soruşturması nedeniyle kamuya personel alımları durdu mu?

2022 KPSS sorularının sızdırıldığı iddiaları üzerine başlatılan soruşturma derinleşiyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından görevlendirilen Devlet Denetleme Kurulu ÖSYM’deki inceleme yapıyor. Hafta başından bu yana Türkiye’nin gündemine oturan KPSS soruşturması ile ilgili ön rapor yayınlandı. 13 soru şüpheli. İnceleme ve araştırmalar çok yönlü devam ederken hem iptal edilen KPSS ile ilgili yeni sınav takvimi belirlendi hem de kamu personel alımları ile ilgili süreç ertelendi. Konuyla ilgili açıklama İletişim Başkanı Fahrettin Altun’dan geldi. Milyonlarca adayın kaderini değiştirecek süreç ile ilgili gelişmeler yakından takip edilirken personel alımlarının ne zaman yapılacağı da merak ediliyor. Peki, 2022 Kamu personel alımları ertelendi mi? KPSS soruşturması nedeniyle kamuya personel alımları durdu mu? Kamu personel alım takvimi ne zaman açıklanacak? İşte kamu personel alımı ile ilgili tüm detaylar…

KPSS sınavının iptal edilmesinin ardından ÖSYM yeni KPSS sınav takvimi ile ilgili yeni gelişmeyi duyurdu. KPSS takvimi 17 Eylül tarihinde açıklanacak. Bunun yanında İletişim Başkanı Fahrettin Altun, KPSS sınavıyla kamu personel alım sürecinde de alınan yeni kararı duyurdu.

Haberin Devamı

2022 KAMU PERSONEL ALIMLARI ERTELENDİ Mİ?

İletişim Başkanı Fahrettin Altun yaptığı açıklamada, "2022-KPSS kapsamında 31 Temmuz’da yapılan oturumların iptal edilmesi, 6-7 ve 14 Ağustos'ta yapılacak oturumların da ertelenmesi nedeniyle, kamu kurumlarımızın KPSS ile personel alım süreçleri yeni KPSS takvimine göre güncellenecektir." ifadelerini kullandı.

Altun,17 Eylül'de yeni KPSS takviminin açıklanacağını belirterek, şunları söyledi; KPSS ile alım yapmayı planlayan kamu kurumlarımız, kontenjan ve şartlarını 17 Eylül’de başlayacak KPSS takvimindeki sınavların gerçekleşmesi ve sonuçların açıklanmasının ardından ayrıca duyuracaktır.

Öte yandan KPSS geçerlilik süresi ile ilgili de Fahrettin Altun Twitter'dan, "Süreci en başından beri titizlikle takip eden Sayın Cumhurbaşkanımızın belirttiği üzere, bu konuda tek bir vatandaşımızın dahi mağdur olmasına asla müsaade edilmeyecektir. Bu yıl kamu görevlerine atanacaklar için “KPSS sonucu geçerlilik süresi” bir sonraki KPSS ile birlikte son iki yılın KPSS sonuçlarını da kapsayacak şekilde uygulanacak, herhangi bir hak kaybına neden olunmayacaktır." açıklamasını yaptı.

Haberin Devamı