Gazete Vatan Logo

ÖSYM Tarım Bakanlığı personel alımı 2020 başvuru şartları - KPSS 2020/7 tercih kılavuzuna göre Tarım Orman Bakanlığı personel alımı

Tarım ve Orman Bakanlığının Sözleşmeli personel alımı tercihleri başladı. Tarım ve Orman Bakanlığı, geçtiğimi günlerde yaptığı açıklama ile bakanlık bünyesinde istihdam edilecek 2 bin 153 personel alımı gerçekleştirileceğini duyurmuştu KPSS-2020/7 Tarım ve Orman Bakanlığının Sözleşmeli Pozisyonlarına Yerleştirme işlemleri de araştırılmaya başladı. KPSS-2020/7 tercih kılavuzuna göre, sözleşmeli pozisyonları tercih edebilmeleri için, 22 Temmuz 2018, 7 Ekim 2018 ve 4 Kasım 2018 tarihlerinde yapılmış olan Kamu Personel Seçme Sınavlarından (2018-KPSS Lisans, 2018-KPSS Ortaöğretim ve 2018-KPSS Ön Lisans) birine girmiş ve bu sınavların en az birinden ilgili KPSS puanını almış olmaları gerekir. KPSS-2020/7 Tarım ve Orman Bakanlığı tercih kılavuzu 2020’ye göre tercihler nasıl yapılacak?

ÖSYM Tarım Bakanlığı personel alımı 2020 başvuru şartları - KPSS 2020/7 tercih kılavuzuna göre Tarım Orman Bakanlığı personel alımı

KPSS-2020/7 Tarım ve Orman Bakanlığı tercihleri başladı. Tarım ve Orman Bakanlığı'na alınacak 2 bin 153 kişilik personel alımı için bugün başvurular başladı. Yerleştirme işlemlerinde, ortaöğretim mezunları için KPSSP94, ön lisans mezunları için KPSSP93 ve lisans mezunları için KPSSP3 puanı kullanılacaktır. Adayların ilgili puan türünden en az 50 puan almış olması gerekmektedir. Adaylar sınava girdikleri öğrenim düzeyindeki pozisyonlardan tercih yapmak zorundadır. Sınava girilen öğrenim düzeyinden mezun olamama ya da sınava girdikten sonra daha üst öğrenim düzeyinde diploma almış olmak gibi nedenlerle sınava girilen öğrenim düzeyinde değişiklik yapılması mümkün değildir. Adayların verdikleri beyanlarının sorumluluğu kendilerine aittir. Yanlış, yanıltıcı veya yalan beyanda bulunan adaylar, yerleştirmeden doğan tüm haklarını kaybedeceklerdir. KPSS -2020/7 tarım Bakanlığı sözleşmeli personel alımı tercihleri

KPSS-2020/7 TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI TERCİH KILAVUZUNA GÖRE TERCİHLER NASIL YAPILACAK?

Haberin Devamı

ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr adresinden T.C. Kimlik numarası ve aday şifresi kullanılarak bireysel olarak yapılacaktır.

Adaylar tercihlerini 15-28 Mayıs 2020 tarihleri arasında internet yoluyla ÖSYM’ye gönderebileceklerdir. İnternetten tercih gönderme işlemleri 28 Mayıs 2020 tarihinde, saat 23.59’da sona erecektir. Bu süre uzatılmayacaktır.

KPSS TERCİHİ İÇİN TIKLAYINIZ

ÖSYM TARAFINDAN YERLEŞTİRMENİN YAPILMASI


Kılavuzda yer alan sözleşmeli pozisyonlara yerleştirme, ÖSYM tarafından merkezi olarak yapılacaktır.

Yerleştirme işlemlerinde aynı puanı alan adaylar arasından mezuniyet tarihi itibarıyla önce mezun olmuş olana, bunun aynı olması halinde de yaşı büyük olana öncelik tanınacaktır.

Yerleştirme yapılırken ÖSYM’ce sınava girilen öğrenim düzeyi, cinsiyet, mezun olunan program ile sözleşmeli pozisyonlar için aranan nitelikler arasındaki tutarlılık kontrol edilecek bunlardan birinde bile bir tutarsızlık tespit edildiği takdirde söz konusu tercih iptal edilecektir.

Yerleştirmede adayların ÖSYM kayıtlarındaki bilgileri esas alınacaktır. Bu bilgilerde gerçeğe uymayan hususlar tespit edildiği takdirde, yerleştirmesi yapılan adayların Bakanlık tarafından atamaları yapılmayacak, adaylar bu durumdan dolayı bir hak iddia edemeyeceklerdir.

Yerleştirme işleminde adaylar puanlarına ve tercih sıralarına bakılmak suretiyle sözleşmeli pozisyonlara yerleştirileceklerdir. Daha yüksek puanlı adaylar yerleştiği için birinci tercihine yerleşemeyen bir aday ikinci tercihine, ikinci tercihine yerleşemeyen aday üçüncü tercihine yerleştirilmeye çalışılacak, yerleştirme işlemi bu şekilde devam edecektir. Bir adayın son tercihine de daha yüksek puanlı adaylardan biri yerleştirildiği takdirde bu aday herhangi bir sözleşmeli pozisyona yerleşememiş olacaktır.

Haberin Devamı

HANGİ BRANŞLARDA ALIM YAPILACAK?

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Bakanlık bünyesinde istihdam edilmek üzere 2 bin 153 sözleşmeli personel alımı yapılacağını duyurdu.

2 bin 153 personelin kadro dağılımını da açıklayan Bakan Pakdemirli, "Bin 163 mühendis, 11 sağlık teknikeri, 50 teknisyen, 139 tekniker ve 790 veteriner hekim alımı gerçekleştireceğiz’’ dedi.

Haberin Devamı

Tarım ve Orman Bakanlığı'na alınacak 2 bin 153 kişilik personel alımı için bugün başvurular başladı. ÖSYM tarafından yayınlanan KPSS 2020/7 kılavuzuna göre, alınacak sözleşmeli personelin başvuru şartları da açıklandı. İşte detaylar…

2 bin 153 personelin kadro dağılımını da açıklayan Bakan Pakdemirli, "Bin 163 mühendis, 11 sağlık teknikeri, 50 teknisyen, 139 tekniker ve 790 veteriner hekim alımı gerçekleştireceğiz’’ dedi.