Gazete Vatan Logo

Seyyanen zam farkı yatacak mı, memur maaş zam farkı ne zaman ödenecek? Seyyanen maaş ne zaman yatacak?

Memur ve emekli maaşı zam farkı ödeme tarihi için gözler Çalışma Bakanlığı’na çevrildi. TÜİK tarafından açıklanan enflasyon rakamları sonrası emeklilerin zam oranı yüzde 25 olarak belirlenirken, en düşük memur maaşı da 22 bin TL’ye çıktı. Memurlara da yüzde 17,55 oranında enflasyon farkı zammı üstüne 8077 lira seyyanen zam verilecek. TBMM'de kabul edilen teklife eklenen bir başka maddeyle SSK ve Bağ-Kur ile emekli sandığı emeklilerine 6 aylık dilim için enflasyon farkı ile birlikte yüzde 25 zam yapılması öngörülüyor. Bu kapsamda enflasyon oranına refah payı ekleniyor.

Seyyanen zam farkı yatacak mı, memur maaş zam farkı ne zaman ödenecek? Seyyanen maaş ne zaman yatacak?

6 aylık enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla memur ve emeklilerin alacakları zam farkı netleşti. TBMM'de kabul edilen teklifle; en düşük memur aylığı 22 bin TL'ye çıkarıldı, memurlara yüzde 17,55 oranında enflasyon farkı zammı yapıldı, üstüne 8077 lira seyyanen zam verilecek. Emeklilerin zam oranı da yüzde 25 olarak belirlendi. Zam oranlarının belli olmasının ardından memur ve emekli zam farkı ödeme tarihi için gözler Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'ndan yapılacak açıklamaya çevrildi.

MAAŞ ZAM FARKI NE ZAMAN YATACAK?

Zamlı memur maaşları (Yüzde 17,55 ve seyyanen zam ile) 1 Temmuz itibariyle geçerli olacak. Memurlar maaşlarını ise 15 Temmuz itibariyle almaya başlayacak. Bu nedenle arada 15 günlük bir maaş farkı oluşuyor.

Emekli maaşı zammı düzenlemesinin Resmi Gazete'de yayımlanması sonrası zamlı maaşlar ödenmeye başlanacak. Ancak konu hakkında henüz bir açıklama gelmedi.

Normal zamanda emekli maaşı ödemeleri şöyle;

SSK emeklileri tahsis numarasının son rakamı

9 olanlar her ayın 17’sinde,

7 olanlar 18’inde,

5 olanlar 19’unda,

3 olanlar 20’sinde,

1 olanlar ayın 21’inde maaşlarını alıyorlar.

Haberin Devamı

ZAMLI MEMUR MAAŞI NE ZAMAN YATACAK?

Memur, işçi ve BAĞ-KUR emeklilerinin zam oranı için ek teklif sunuldu. Emeklilerin zam oranı yüzde 25 olarak belirlendi. En düşük memur maaşını 22 bin TL’ye çıkaran teklif Plan ve Bütçe Komisyonu’nda kabul edildi.

Kabul edilen teklifle; en düşük memur aylığı 22 bin TL'ye çıkarılıyor. Tüm kamu görevlilerinin aylık ve ücretlerinde, 1 Temmuz 2023 tarihi ile 31 Aralık 2023 tarihleri arasındaki dönem için enflasyon farkı dahil yapılması öngörülen artışa ilave olmak üzere; seyyanen net 8 bin 77 TL'lik bir artış öngörülüyor.

Tüm memurlara yüzde 17,55 oranında enflasyon farkı zammı yapılacak ve bunun üzerinde 8077 lira seyyanen Zam verilecek.

Memur maaşları 15 Temmuz tarihinde ödeniyor. Ancak Zamlı memur maaşları tarihi hakkında bir açıklama henüz gelmedi. Konuyla ilgili açıklamalar geldiği zaman haberlerimizde yer vereceğiz.