Gazete Vatan Logo

Memurların maaşına yüzde 41,85 zam! İşte yeni zamlı maaşlar

Temmuz zammı ile ilgili son dakika gelişmesi! Memur maaşlarında zam oranları belli oldu. Milyonlarca kamu çalışanı temmuz ayında maaşlarını zamlı olarak alacak. Yılbaşından bu yana beklenen temmuz zammında son adım olan 6 aylık enflasyon oranı açıklandı. Enflasyon farkının belli olması ardından milyonlarca memur, Memur maaşları kaç lira olacak?,'En düşük memur maaşı ne kadar?' sorularına yanıt aramaya başladı. İşte memur aylıklarına yapılacak zam oranları ile ilgili ayrıntılar...

Memurların maaşına yüzde 41,85 zam! İşte yeni  zamlı maaşlar

TÜİK tarafından açıklanan haziran ayı enflasyon verisi memur zam oranını ortaya çıkardı. 

Haziran ayı enflasyon oranı ardından belli olan memur ve emekli maaşı zammı son dakika hesaplamaları beraberinde getirdi.

Buna göre aylık enflasyon 4,95 olarak yıllık enflasyon ise yüzde 78,62 olarak kayıtlara geçti.

EN DÜŞÜK MEMUR MAAŞI NE KADAR, KAÇ TL OLDU?

Memur ve memur emeklisi yüzde 41,85 zam oranıyla en düşük memur maaşı 6 bin 300 TL üzerinde iken 8 bin 900 TL üzerinde güncellenecek.

En düşük emekli memur aylığı ise 4 bin 289 TL miktarından 6 bin lira üzerine çıkacak.

ZAMLI MEMUR MAAŞLARI NE ZAMAN YATACAK?

Cumhurbaşkanı Erdoğan; "Memurların Temmuz ayı bayram maaşlarının Kurban Bayramı öncesinde zamlı haliyle ödeneceğini ifade etmek istiyorum. Yaşlı ve engelli bakım projemizi milli programa dönüştürmektir. Yaşlı ve engelli vatandaşlarımızın ev temizliğinden kişisel bakıma kadar tüm ihtiyaçlarını karşılayacağız. Yaşlı ve engelli aylıkları da bayram öncesi ödenecektir." dedi.

Buna göre 8 Temmuz tarihine kadar zamlı maaşlar hesaplara yatmış olacak.

Haberin Devamı