Gazete Vatan Logo

Memura ek zam var mı? Memur ek zam alacak mı, memura ek zam talebi ne kadar?

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) aralık ayı enflasyon verilerini açıkladı. Enflasyon rakamlarına göre, enflasyon yıllık bazda yüzde 36,08 oldu. Enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla memur ve emeklinin maaş zammı da belli oldu. Peki, Memura ek zam var mı? Memur ek zam alacak mı, memura ek zam talebi ne kadar?

Memura ek zam var mı? Memur ek zam alacak mı, memura ek zam talebi ne kadar?

Enflasyon rakamı belli oldu. TÜİK'in açıkladığı verilere göre yıllık enflasyon yüzde 36,08 olurken, aralık ayı TÜFE yüzde 13,58 oldu. Enflasyon oranlarının açıklanmasıyla, memur ve memur emeklisi yapılacak maaş zamları da belli oldu. Maaşlarına yüzde 25.65 ile yüzde 27 arasında zam yapılacak. Peki, memura ek zam var mı? Memura ek zam var mı? Memur ek zam alacak mı, memura ek zam talebi ne kadar?

Memura ek zam var mı?

Enflasyon rakamlarının açıklanmasının hemen ardından Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Twitter hesabından açıklamalarda bulundu. Dolar kuru ve fiyat artışları nedeniyle ek zam talebinin daha önce açıklayan Yalçın, bu görüşünü bir kez daha yineledi. Yalçın enflasyon oranıyla yapılan zam arasındaki fark için “Mutabakatsızlıkla sonuçlanan ve K.G. Hakem Kurulu kararı ile 2021 için %3+%3 oranındaki artışlar; enflasyona sadece yenilmedi, EZİLDİ” dedi ve ekledi: “Enflasyon farkı memurun düşen alım gücünü yükseltmek için asla yeterli değildir. Şimdi kamu görevlilerinin alım gücünü yükseltme zamanıdır.

Haberin Devamı

“Diğer taraftan, 1 Eylül - 31 Aralık tarihleri arasında ekonomide yaşanan dalgalanmalar sonucu kur ve enflasyon artarken maaşlar erimeye, gelir dağılımında adaletsizlik büyümeye devam etti. “15 Ocak’ta maaşlara yansıyacak şekilde Ek Protokol ile Ek Zam/İlave Ödeme yapılması için kararlı duruşumuzu yineliyor, şu an itibariyle hükümetin de irade ortaya koymasını bekliyoruz.” Ek Protokol ile Ek Zam/İlave Ödeme yapılması için kararlı duruşu yinelediklerini belirten Yalçın, "ek zam şart olmuştur" dedi.

Ek zam verilip verilmeyeceği Kabine Toplantısı sonrası yapılacak açıklamayla belli olacak.