Gazete Vatan Logo

Memur ve memur emeklisine zam farkı çıktı mı? Memur maaşı enflasyon farkı ne oldu?

Milyonlarca memur ve memur emeklisi bekliyordu. Beklenen enflasyon rakamları açıklandı. TÜİK Ocak ayı enflasyon rakamlarını açıkladı. Ocak ayında enflasyon yüzde 11,10, yıllık ise 48,69 olarak gerçekleşti. Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) verilerine göre memur ve emekli maaş zammında enflasyon farkını belirleyen 2021 yılı ikinci 6 aylık dönemin enflasyonu yüzde 25,47 oldu. Maaş farkı için 6 aylık enflasyon verileri baz alınır. Peki, Memur ve memur emeklisine zam farkı çıktı mı? Memur maaşı enflasyon farkı ne oldu?

Memur ve memur emeklisine zam farkı çıktı mı? Memur maaşı enflasyon farkı ne oldu?

TÜİK'in açıkladığı rakama göre enflasyon, ocakta yüzde 11,10 artarken yıllık bazda yüzde 48,69 oldu. Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE) ise yüzde 10,45 artış gösterdi. Yıllık enflasyon tüketici fiyatlarında yüzde 48,69, yurt içi üretici fiyatlarında yüzde 93,53 oldu. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, ocak ayı itibarıyla 12 aylık ortalamalar dikkate alındığında, tüketici fiyatları yüzde 22,58, yurt içi üretici fiyatları yüzde 49,93 arttı. TÜFE, ocakta geçen yılın aynı ayına göre yüzde 48,69, Yİ-ÜFE ise yüzde 93,53 artış gösterdi. Aralık 2021'de yıllık enflasyon yüzde 36,08 olarak kayıtlara geçmişti. Peki, Memur ve memur emeklisine zam farkı çıktı mı? Memur maaşı enflasyon farkı ne oldu?

MEMUR MAAŞI ENFLASYON FARKI NE OLDU?

Ocak ayında yüzde 11,10 çıktı. Memurlar için ilk aydan yüzde 3,6 enflasyon farkı oluştu.

Memur ve memur emeklileri için 2022 yılı ilk altı aylık zam oranı son yapılan düzenleme ile %7,5'e yükseltilmişti. En düşük toplu sözleşme zammını alan memurlar için yılın ilk ayı olan Ocak ayından itibaren enflasyon farkı oldu.

Haberin Devamı

Ocak ayı enflasyon rakamı yüzde 11,1 oldu. Memur ve memur emeklileri ise Ocak ayında toplu sözleşme zammı olarak yüzde 7,5 zam aldı. Böylelikle enflasyon oranı memurların altı aylık zam oranını geçtiği için yüzde 3,6'lık enflasyon farkı oldu. Ancak bu rakam yılın ilk ayı olan Ocak ayına ait. Memur ve memur emeklisi için yılın ilk altı ayının toplamı geçerli olacak.