Gazete Vatan Logo

Maaşlar hesaba zamlı yatıyor! Müjdeli haber geldi, yüzde 41 oranında...

Memura zamlı maaş müjdesi geldi. Hesaplara zamlı maaş yatacak. Milyonlarca memur yakından ilgilendiriyor. Memurlar Temmuz ayı zamlı maaşlarını Kurban Bayramı öncesi 8 Temmuz’da alacak. Memurlar gibi yaşlı ve engelliler de yarın yüzde 41,7 artırılan maaşlarını hesaplarından çekecek. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Vedat Bilgin "6 ay sonra yaptığımız yüzde 41.7’lik ikinci memur maaş artışıyla birlikte zamlı maaşlar hesaplara yatıyor." paylaşımında bulundu. İşte son dakika haberinin detayları...

Maaşlar hesaba zamlı yatıyor! Müjdeli haber geldi, yüzde 41 oranında...

Haziran ayı enflasyon verisinin açıklanmasının ardından zamlı memur ve memur maaşları belirlendi. TÜİK Haziran ayı enflasyon rakamını yüzde 4,98 olarak açıkladı. 2022 Temmuz zammı ile SSK ve Bağ-Kur emekli maaşı için zam oranı yüzde 42,35 olurken, memur ve memur emeklisi için bu rakam yüzde 41,7 olarak belirlendi.

HESAPLARA YATIYOR

Memur maaşları gibi yaşlı ve engelli maaşları da Kurban Bayramı öncesinde vatandaşların hesabına yatacak. Buna göre yaşlı ve engelli maaşları, memur maaşları ile beraber 8 Temmuz tarihinde zamlı halde ödenecek. Yaşlı ve engelli maaşları her yıl 2 kez belirleniyor. Bu aylıklara memur ve memur emeklisi zam oranı kadar artış yaşanıyor. Yani Temmuz döneminde engelli ve yaşlı aylığı da yüzde 41,7 oranında artacak.

BAKAN BİLGİN AÇIKLADI

Bakan Bilgin sosyal medyadan yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı: Çalışanlarımızı enflasyona ezdirmeme irademizin bir parçası olarak 6 ay sonra yaptığımız yüzde 41.7’lik ikinci memur maaş artışıyla birlikte zamlı maaşlar hesaplara yatıyor. Hayırlı olsun.

Haberin Devamı