Gazete Vatan Logo

Zamlı başkomiser maaşları ne kadar oldu 2023? % 30 zam sonrası başkomiserler ne kadar maaş alacak, başkomiser maaşı kaç TL'ye yükseldi?

Emekli ve memur zammımda yeniden revizeye gidildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ocak zammının ek zamla yüzde 25’e yükseltildiğini açıklamıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni yaptığı açıklamayla yüzde 25 zam oranının yüzde 30’a yükseltildiğini açıkladı. Yeni yapılan ek zamla birlikte başkomiser maaşları araştırılmaya başlandı. Peki, başkomiser maaşları ne kadar oldu 2023? Yeni ek zamla başkomiserler ne kadar maaş alacak, başkomiser memuru maaş zammı yüzde kaç?

Zamlı başkomiser maaşları ne kadar oldu 2023? % 30 zam sonrası başkomiserler ne kadar maaş alacak, başkomiser maaşı kaç TL'ye yükseldi?

Zamlar yeniden güncelledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan son refah payı güncellemesinin ardından zam oranını yeniden revize etti, yüzde 30 olan oran yüzde 30’a yükseltildi. Peki, başkomiser maaşları ne kadar oldu 2023? Yeni ek zamla başkomiser memurları ne kadar maaş alacak, başkomiser maaş zammı yüzde kaç?

Başkomiser maaşları ne kadar oldu 2023?

TÜİK verilerine göre aralık ayında Tüketici fiyat endeksi (TÜFE) yıllık %64,27, aylık %1,18 oldu,

Emekliye zam oranı yüzde 15,39 olurken, memura zam oranı ise yüzde 16,47 olarak hesaplandı. Oranlara Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından refah payı eklendi ve bu oran yüzde 25’e çıktı. Memur ve emekli zammı için Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni bir revizeye gitti. Erdoğan yeni oranın yüzde 30'a kadar çıkarılacağını açıkladı. 

15.810 TL olan başkomiser maaşları, 20.873 TL’ye yükseldi.