Gazete Vatan Logo

MEB GYS tercihleri ne zaman başlayacak 2024? MEB GYS tercih kılavuzu ne zaman yayınlanacak 2024, MEB Görevde Yükselme tercihleri belli oldu mu?

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB) 9 Temmuz'da gerçekleştirilen "Milli Eğitim Bakanlığı Merkez ve Taşra Teşkilatı Görevde Yükselme Yazılı Sınavı" sonuçlarına göre, mevzuat gereği yapılacak sözlü sınav 6 Ocak'ta memur ve sayman grubu, 7 Ocak'ta şef ünvanlı kadrolar ve 8-12 Ocak'ta şube müdürlüğü kadroları için yapıldı. Peki, MEB Görevde Yükselme tercihleri ne zaman 2024? MEB GYS tercih kılavuzu ne zaman yayınlanacak 2024?

MEB GYS tercihleri ne zaman başlayacak 2024? MEB GYS tercih kılavuzu ne zaman yayınlanacak 2024, MEB Görevde Yükselme tercihleri belli oldu mu?

Milli Eğitim Bakanlığının yaptığı görevde yükselme sınavına katılan adaylar tercih işlemlerinin ne zaman yapılacağını sorguluyor. Memur ünvanlı kadro sözlü sınavına bin 448 aday, saymanlık sözlü sınavına 182 aday, şef kadrosu sözlü sınavına bin 712 aday ve şube müdürlüğü sözlü sınavına bin 277 aday katıldı. Peki, MEB GYS tercihleri ne zaman başlayacak 2024? MEB GYS tercih kılavuzu ne zaman yayınlanacak 2024?

MEB GYS tercihleri ne zaman 2024?

Görevde Yükselme Sınavları, memurların mevcut görevlerinden daha üst düzeydeki kadrolara terfi etmelerini sağlayan sınavlardır. Kamu kurumlarında farklı alanlarda görev yapan memurlar, kendi uzmanlık alanlarına uygun olarak bu sınavlara girerler.

MEB 9 Temmuz 2023’te yaptığı GYS için yazılı ve sözlü sınav süreçlerini bitirmesine rağmen tercih ve atama kılavuzunu henüz yayınlanmadı, MEB GYS tercih ve atama kılavuzunun ne zaman yayınlanacağına dair de resmi bir açıklama gelmedi.