Gazete Vatan Logo

Kök maaş nedir? En düşük emekli maaşında kök maaş ne demek, ne anlama geliyor?

En düşük emekli maaşının 7 bin 500 liraya çıkarılması, ayrıca geçici işçilere kadro verilmesini de içeren kanun teklifi, TBMM Başkanlığına sunuldu. Maaşı 7 bin 500 liranın altında olanların kök maaşı değişmeyecek. Aradaki farkı Hazine karşılayacak. Peki, kök maaş nedir? En düşük emekli maaşında kök maaş ne anlama geliyor?

Kök maaş nedir? En düşük emekli maaşında kök maaş ne demek, ne anlama geliyor?

Kök maaş nedir, emekli maaşında kök maaş ne demek? En düşük emekli maaşının 7 bin 500 liraya çıkarılması, ayrıca geçici işçilere kadro verilmesini de içeren kanun teklifi, TBMM Başkanlığına sunuldu. AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, 7 bin 500 TL'nin üstünde emekli maaşı olanlar için bir düzenleme yapılmayacağını duyurdu. Kök maaşı 7 bin 500 liranın altında olan emekliler, maaşları bu rakama ulaşana kadar yapılacak zamları, kök maaşlarına eklenecek şekilde alacak.

Kök maaş nedir, ne anlama geliyor?

Kök ücret, işçinin işi görmesi karşılığında işverenin kendisine ödemeyi kabul ettiği salt miktarı göstermektedir. Bu ücret saatlik, günlük veya aylık çalışma karşılığı olarak belirlenebilir ve işçi, iş görme edimini yerine getirdiği sürece buna hak kazanır.

5500 TL üzerine 2000 TL seyyanen verildi. Temmuz enflasyon zammı örneğin 1300 TL fark etti. Bu fark 5500 TL üzerine koyulacak. 7500 TL’nin değil.