Gazete Vatan Logo

Kıdem tazminatı tavanı 2020 ne kadar oldu?

Kıdem tazminatı tavanı, brüt ücreti yüksek olan çalışanlar için yapılmaktadır. 2020 yılına sayılı günler kala da birçok vatandaş ‘’Kıdem tazminatı tavanı 2020 yılında ne kadar olacak?’’ sorusunu araştırıyor. Hakem Kurulu’nun memur ve memur emeklilerinin maaşlarına yapılacak zam miktarını belirlemesinden sonra, kıdem tazminatı tavanı da netlik kazandı. Peki, Kıdem tazminatı tavanı 2020 yılında ne kadar olacak?

Kıdem tazminatı tavanı 2020 ne kadar oldu?

Kıdem tazminatı tavanı birçok çalışan tarafından merak ediliyor. 2020 yılının yaklaşmasıyla çalışanların kıdem tazminatı araştırmaları da artış gösterdi. Hakem Kurulu memur ve memur emeklileri maaşlarına yapılacak zam üzerine uzun süre tartıştıktan sonra, 2020 yılında memur ve memur emeklilerine 4+4 zam yapıldı. Enflasyon farkının yüzde 5’in üzerinde olması durumunda ise, bunun da maaşa yansıtacağı kararlaştırıldı. Yapılan görüşmeler kıdem tazminatı tavanını da böylelikle belirlemiş oldu. İşte Kıdem tazminatı 2020 tavanı…

KIDEM TAZMİNATI TAVANI NE KADAR OLDU?

2020 yılı için memur ve memur emeklilerinin maaşlarına yapılacak olan zam oranlarının belli olmasından sonra, kıdem tazminatı tavan ücretinde olası artışlar da netlik kazandı.

2019 kıdem tazminatı tavanı için 6 bin 380 TL ödenmekteydi. Yapılan görüşmelerden sonra ortaya çıkan zam oranlarıyla, 2020 yılı ocak ayında kıdem tazminatı tavan ücreti minimum 6 bin 635 TL olacak. Yani, memur ve memur emeklilerine yapılan zam oranınca kıdem tazminatı tavanı da artmış oldu.

Haberin Devamı

KIDEM TAZMİNATI TAVANI NEDİR?

Kıdem tazminatı tavanı tutarının belirlenmesinde esas olan tutardır. En yüksek devlet memurunun bir hizmet yılı için alacağı azami emeklilik ikramiye tutarını ifade etmek için kullanılır.