Gazete Vatan Logo

Kamu personel alımı: EGM KPSS şartsız personel alımı yapacak! (EGM sözleşmeli personel alımı 2020 başvuru tarihi ve şartları)

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) kamu personel alımı yapacağını duyurdu. EGM, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı aracılığı ile bir ilan yayımladı. İlanda başvuru için aranan şartlar da açıklandı. Havacılık Dairesi Başkanlığında görevlendirmek üzere 1 sözleşmeli pilot alımı yapacak. KPSS şartı aranmayacak başvuruya erkek ve kadın fark etmeksizin başvuru yapılabilecek.

Kamu personel alımı: EGM KPSS şartsız personel alımı yapacak! (EGM sözleşmeli personel alımı 2020 başvuru tarihi ve şartları)

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının resmi web adresi üzerinden Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından bir ilan yayımlandı. EGM personel alımı yapacağını duyurdu. EGM personel alımı başvuru şartları nelerdir? Başvurular ne zaman ve nasıl yapılacak?

Emniyet Genel Müdürlüğünden yayımlanan ilanda "Emniyet Teşkilatında Emniyet Hizmetleri Sınıfı Dışında Görevli Kadrolu ve Sözleşmeli Personel Yönetmeliği çerçevesinde, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/B maddesi kapsamında Sınav Komisyonunca yapılacak sözlü ve/veya uygulamalı sınav sonucuna göre Sözleşmeli Pilot unvanında (657 sayılı DMK/4-B md.) Havacılık Daire Başkanlığına 1 (bir) Helikopter Pilotu alınacaktır." ifadelerine yer verildi.

EGM PERSONEL ALIMI 2020 BAŞVURU TARİHİ

EGM kamu personel alımı başvurunda bulunacak adaylar işlemlerini 16 Mart 2020 ile 20 Mart 2020 tarihleri arasında yapabilecek. Adaylar başvurularını kılavuzda belirtilen belgeler ile bulundukları illerin İl Emniyet Müdürlüğü Personel Şube Müdürlüğüne şahsen yapmaları gerekecek.

Haberin Devamı

EGM PERSONEL ALIMI ŞARTLARI NELERDİR?

657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinde belirtilen şartları taşımak,

Atanmak istediği unvanla ilgili olarak EK-1’de belirtilen şartları taşımak,

Ülke genelinde çalıştırılmayı ve tüm uçuşlarda görevlendirilmeyi kabul etmek,

Sözlü ve/veya uygulamalı sınavda başarılı olmak,

Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması sonuçları olumlu olmak. (Yapılacak sözlü/uygulamalı sınav sonucu başarılı olan ve Emniyet Teşkilatına atanmaya hak kazanan adaylardan istenilecek)

ARANAN ÖZEL ŞARTLAR NEDİR?

EGM Pilot adaylarından eğitim olarak Pilot Lisansına sahip olmak.

Teknik Özellik olarak, Pilot olarak minimum 1000 saat Helikopter uçuşu bulunmak. [Tercihen S-70 veya taarruz helikopter tip intibakı bulunmak]

Sağlık açısından ise, Sağlık şartları Uluslararası Sivil Havacılık Teşkilatı’ nın (ICAO) Annex1’ deki ve JAR FCL-3’ deki ticari pilot şartlarına uygun olmak. (Adaylar SINIF 1-UÇUŞA ELVERİŞLİDİR sağlık kurulu raporunu, ilgili hastanelerden kendi imkânları ile temin edeceklerdir. (Sözlü ve/veya uygulamalı sınava girmeye hak kazanan adaylar sınava gelirken yanında getirmesi gerekmektedir.)

Haberin Devamı