Gazete Vatan Logo

İşsizlik maaşı ödemeleri bu ay ne zaman, Mayıs'ın kaçında ödenecek? İşsizlik maaşı erken yatacak mı 2020?

Emekli maaşları Corona virüsü ve Ramazan ayı nedeniyle erken ödenince gözler işsizlik maaşlarına çevrildi. İşsizlik maaşı ödeneği alan vatandaşlar Ramazan Bayramı öncesi maaşların yatıp yatacağını sorgulamak için arama motorlarına yöneldi. Peki, İşsizlik maaşı erken yatacak mı 2020? İşsizlik maaşı bayram öncesi verilecek mi? Bu ay ne zaman ödenecek?

İşsizlik maaşı ödemeleri bu ay ne zaman, Mayıs'ın kaçında ödenecek? İşsizlik maaşı erken yatacak mı 2020?

İşsizlik maaşı erken yatacak mı 2020? İşsizlik maaşı bayram öncesi verilecek mi? Bu ay ne zaman ödenecek? Soruları Ramazan Bayramı’nın yaklaşmasıyla yoğunluk kazandı. Hükümetin peş peşe maaşları erkene çekmesinin ardından Ramazan Bayramı öncesi işsizlik maaşı alan vatandaşların da beklenti yaşamasına neden oldu. Geçtiğimiz hafta kabine toplantısı sonrasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bu ay yapılacak ödemelerle ilgili açıklama yaptı. İşte detayları…

İŞSİZLİK MAAŞI ERKEN YATACAK MI 2020?

Geçtiğimiz hafta kabine toplantısı sonrasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bu ay yapılacak ödemelerle ilgili "Emeklilerimizin bu ayki maaş ödemelerini 15 Mayıs'tan itibaren hesaplarına yatırmaya başlayarak bayrama kadar bitireceğiz. Yüksek öğrenim öğrencilerimizin 6 Haziran'da yapılacak burs ve kredi ödemelerini, 19 Mayıs'tan başlatıp bayrama kadar tamamlayacağız. Aynı şekilde işsizlik ödemelerini de öne çektik" açıklamalarını yapmıştı.

BU AY NE ZAMAN ÖDENECEK?

İşsizlik maaşları her ayın 5'inde hesaplara yatırılmaya başlanıyor. İşsizlik maaşları PTT şubelerinden alınıyor. Haziran'ın 5'in de yatırılacak işsizlik maaşlarının bayram öncesi yatırılması öngörülüyor.

Haberin Devamı

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı tarafından yapılan son açıklamada hali hazırda bu ücretten yararlanan veya almaya hak kazanan vatandaşlarımızın ALO 170'i arayarak IBAN numaralarını bildirebilirebileceğini aynı zamanda https://esube.iskur.gov.tr/ adresi üzerinden bilgilerini güncelleyip sisteme ekleyebileceğini duyurmuştu.