Gazete Vatan Logo

İŞKUR TYP alımı ne zaman 2020: TYP işçi alımı başvuruları ne zaman, 2020 başvuru tarihleri belli mi?

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Toplum Yararına Programlar (TYP) aracılığıyla işçi alımı yapıyor. Asgari ücret ve SGK güvencesi altında işsiz vatandaşları iş sahibi yapan TYP programı başvuruları ne zaman başlıyor? İş arayışında olan vatandaşlar TYP alımı 2020 kadrolarını yakından takip ediyor. İşte TYP İŞKUR 2020, TYP işçi alımı 2020 hakkında merak edilenler...

İŞKUR TYP alımı ne zaman 2020: TYP işçi alımı başvuruları ne zaman, 2020 başvuru tarihleri belli mi?

TYP, İşsizliğin yoğun olduğu dönemlerde veya yerlerde doğrudan veya yüklenici eli ile toplum yararına bir iş ya da hizmetin gerçekleştirilmesi yoluyla özellikle istihdamında zorluk çekilen işsizlerin çalışma alışkanlık ve disiplininden uzaklaşmalarını engelleyerek işgücü piyasasına uyumlarını gerçekleştirmek ve bunlara geçici gelir desteği sağlamak amacıyla İŞKUR tarafından uygulanan programlardır. 2020 İŞKUR TYP başvuru ne zaman, yeni işçi alımı ilanları duyuruldu mu? sorularına cevap aranıyor. İŞKUR Toplum Yararına Programları (TYP) ilanlarına başvuru yapmayı düşünenler İŞKUR TYP ilanları hakkında detayları yakından takip ediyor. 2020 İŞKUR TYP yeni işçi alımı ilanları duyuruldu mu? İŞKUR TYP genel başvuru şartları nelerdir? İşte detaylar...

İŞKUR TYP BAŞVURU NE ZAMAN 2020?

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Toplum Yararına Programları (TYP) yeni işçi alımı ilanları henüz yayınlanmadı.

İŞKUR TYP İLAN SAYFASI İÇİN TIKLAYINIZ

İŞKUR TEMİZLİK GÖREVLİSİ İLANLARI İÇİN TIKLAYINIZ

TYP PERSONEL ALIMI BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

Haberin Devamı

- Kuruma kayıtlı işsiz olmak,

- 18 yaşını tamamlamış olmak,

- Emekli ve malul aylığı almıyor olmak,

- Öğrenci olmamak (açıköğretim ve açık lise öğrencileri hariç)

TYP PROGRAMI HANGİ ALANLARDA UYGULANIR?

Çevre temizliği Kamusal altyapının yenilenmesi

Milli Eğitim Bakanlığına bağlı resmi okullarda çevre düzenlemesi

Milli Eğitim Bakanlığına bağlı resmi okullarda bakım onarım ve temizlik işleri yapılması

Restorasyon, tarihi ve kültürel mirasın korunması

Ağaçlandırma Park düzenlemeleri

Vadi ve dere ıslahı Erozyon engelleme çalışmaları

TYP UYGULAMA SÜRESİ KAÇ AYDIR?

TYP uygulama süresi, her bir program için en fazla 9 aydır. 27.09.2017’de, 01.01.2018’den itibaren başlangıçta sözleşmede belirlenen TYP süresinin sonradan uzatılamayacağına dair hüküm getirilmiştir.

TYP’DE HAFTALIK ÇALIŞMA SÜRESİ KAÇ SAAT?

TYP’de haftalık çalışma süresi kırk beş saattir.

TYP’DEN KİMLER YARARLANAMAZ?

İŞKUR tarafından düzenlenen bir kurs veya programdan (girişimcilik eğitim programı ve çalışanların mesleki eğitimi hariç) yararlanmış olan işsiz 6 ay geçmeden TYP’ye başvuramaz. Mazeretsiz olarak TYP’den ayrılanlar veya kendi kusuru nedeniyle ilişiği kesilenler, son yararlanma tarihi üzerinden 24 ay geçmedikçe yeni bir TYP’ye başvuramaz. Yararlandığı TYP bittikten sonra Kurum tarafından teklif edilen niteliklerine uygun en az üç iş teklifini mazeretsiz olarak kabul etmeyenler, son yararlanma tarihi üzerinden 24 ay geçmedikçe yeni bir TYP’ye başvuramaz. Herhangi bir kurs ya da programa katılmama yönünde yaptırım uygulanan kursiyer veya katılımcı yaptırım süresince TYP’den de yararlanamaz. Devam ettiği bir TYP ile mazeretli ya da mazeretsiz ilişiği kesilen katılımcı aynı TYP’ye tekrar katılamaz.

Haberin Devamı


İŞKUR’A NASIL KAYIT YAPILIR?

İŞKUR'a kayıt olmak için öncelikle yazımızın başında da söylediğimiz gibi İşveren mi iş arayan kişi mi olduğunuzu belirtmeniz gerek. İkisi içinde üye olma bağlantıları aşağıdadır.

Daha sonra karşınıza çıkan üyelik sözleşmelerini kabul etmeniz ve profil bilgilerinizi ( şifre, isim soyisim vb bilgileri ) eksiksiz ve doğru olarak girmeniz gerekmektedir. Bu aşamayı kaydettikten sonra profilinizi oluşturursunuz. Bu alanda öğrenim durumunuz, özellikleriniz, eğitim durumunuz, iş aradığınız pozisyonlar vb bilgileri aşama aşama doldurur gerekirse word dosyası halinde özgeçmiş de ekleyebilirsiniz. Profil fotoğrafı eklemeniz de bu aşamada önerilir. Çünkü yapılan araştırmada profil fotoğrafı olanların iş bulma olasılıklarının daha fazla olduğu görülmüştür. Ardından İŞKUR size bir danışman atar ve işveren ile sizi ya da işçi ile sizi buluşturmak için çalışmalarını devam ettirirler.

Haberin Devamı

İnternet üzerinden İŞKUR'a üye olmak istemiyorsanız, bulunduğunuz şehirdeki en yakın İŞKUR İl Müdürlüğüne eğitim durumunuzu gösterir bir belge ile kayıt için başvuruda bulunmanız da seçenekler arasındadır. Burada bulunan görevli personel size kayıt işlemleri için yardımcı olacaktır.