Gazete Vatan Logo

En düşük emekli maaşı ne kadar?

Emekli maaşları en son temmuz ayında zamlı olarak ödemişti. Son yapılan zamla birlikte, SGK ve Bağ-Kur emeklileri ''en düşük emekli maaşı ne kadar'' diye soruyor.

En düşük emekli maaşı ne kadar?

Emekliler ya da emekli olmaya hazırlanan vatandaşlar en düşük emekli maaşı ne kadar? Sorusunu soruyor. Enflasyon oranına göre belirlenen emekli maaşları zamlı olarak en son temmuz ayında alınmıştı. Son yapılan zamla birlikte, SGK ve Bağ-Kur emeklileri maaşlarının ne kadar olduğunu merak ediyor. İşte detaylar…

Emekli maaşları her yıl Ocak ve Temmuz’da bir önceki dönemde gerçekleşen enflasyon rakamlarına göre belirlenmektedir. Emekli maaşlarına temmuz ayında, 6 aylık enflasyon oranı baz alınarak yüzde 6 zam yapılmıştı. Yapılan zamma göre, en düşük emekli maaşı şu şekildedir.

2000 yılı öncesi en düşük SGK maaşı: 983 TL

En düşük Bağ-Kur emeklisi maaşı: 1775 TL

En düşük tarım Bağ-Kur’u emekli maaşı: 1250 TL

En düşük memur emeklisi maaşı ise 2 bin 522 TL oldu.

EMEKLİ MAAŞ HESAPLAMA

“Emekli maaş hesaplama nasıl yapılır?” sorgusu ise, SGK tarafından yayınlanan sorgulama sayfası ile sorgulanabilmektedir.

Emekli maaşı hesaplama sayfası

https://uyg.sgk.gov.tr/AylikHesap/

2020 EMEKLİ MAAŞI NE KADAR OLACAK?

Yeni Ekonomi Programı kapsamında yıl sonu enflasyon tahmini yapıldı. Yapılan tahminlere göre, emekliler için 2020 ocak zammı yüzde 6,65 olacak. Böylece, ek ödemeler ve promosyonlar haricinde SSK ve Bağ-Kur emekli maşlarının 80 ila 372 TL arasında olacağı tahmin ediliyor.

Haberin Devamı