Gazete Vatan Logo

Temmuzda emekli zam alacak mı? Memur ve SSK emeklisi zam alacak mı? Emekli maaş zammı ile ilgili Bakan Bilgin’den açıklama!

Milyonlarca emeklinin gözü temmuz ayında yapılacak zamlarda! Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’den maaşlara yapılacak zamla ilgili açıklama geldi. Hükümetin temmuz ayı çalışmaları ile ilgili konşan Bakan Bilgin, “Temmuz'da yapacağımız çalışmalar enflasyon karşısında nefes aldıracak.” diye konuştu. Peki, Temmuzda emekli zam alacak mı? Memur ve SSK emeklisi zam alacak mı? SSK emeklisi ne kadar zam alacak? İşte Bakan Bilgin’in açıklamalarından detaylar…

Temmuzda emekli zam alacak mı? Memur ve SSK emeklisi zam alacak mı? Emekli maaş zammı ile ilgili Bakan Bilgin’den açıklama!

Memur ve işçi emeklilerini ilgilendiriyor! Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin duyurdu! Emeklinin temmuz maaş zammı ile ilgili konuşan Bakan Bilgin, “Temmuz'da yapacağımız çalışmalar enflasyon karşısında nefes aldıracak.” açıklamasında bulundu. Gözler temmuz ayına çevrilirken, emekliye yapılacak zam da merak ediliyor. Peki, Temmuzda emekli zam alacak mı? Memur ve SSK emeklisi zam alacak mı? SSK emeklisi ne kadar zam alacak? İşte Bakan Bilgin’in açıklamalarından detaylar…

BAKAN BİLGİN’DEN TEMMUZ EMEKLİ MAAŞ ZAMLARI İLE İLGİLİ AÇIKLAMA!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’in açıklamalarından satış başları şu şekilde:

“Çalışanların alın terini koruyan devlettir. Temmuz'dan itibaren çalışan memurların değil, emekli olan kamu çalışanları 3600 ek gösterge ile koruduğumuz ilave haklar verdiğimiz gibi enflasyona karşı aynı oranlarda koruyucu sosyal düzenlemeyi onları da kapsayacak şekilde düzenleyeceğiz.

Emekli işçilerimizi de koruyacağız. Çalışan işçilerimizi de korumak bizim görevimizdir. İşçi sendikaları, işveren sendikalarıyla görüştüm, çalışmalarımız sürüyor. Önümüzdeki hafta başında ya da ortasında bunu da kamuoyuyla paylaşacağım. Türk devleti söz verdi, onları enflasyona ezdirmeyecek.”

Haberin Devamı

EMEKLİ MAAŞ ZAMMI NE OLUR?

Emekli maaşı zammı enflasyon rakamlarına göre belirleniyor. Son 5 aylık enflasyon verisi çıktıktan sonra zam tahminleri ortaya çıktı. Emeklilerin zammı ile ilgili tahminler yapılırken Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Kaya emekli zamları ile ilgili şunları söyledi:

“4 Temmuz tarihinde TÜİK enflasyon rakamlarını açıklamış olacak. TÜİK'in açıklamış olduğu enflasyon rakamlarına göre 5 aylık enflasyonumuz yüzde 34,69' geldi. Merkez Bankası'nın Haziran ayı enflasyon tahmini de 3,75 olarak belirtildi. Bu rakamlar toplandığında ise yüzde 38,44'lük bir enflasyon rakamına ulaşmış olacağız. Yani bu 2022 yılının birinci 6 aylık dönemine ilişkin enflasyon farkı... Bu enflasyon farklarının açıklanması diğer bir ifadeyle Memur maaşlarını, işçi ve Bağkur emeklilerinin maaşlarını da etkilemiş olacak. 2000 öncesi en düşük işçi emeklisi 3 bin 269 lira alırken gelecek olan enflasyon farkıyla beraber 4 bin 525 liraya yükselmiş olacak.Yine en düşük Bağkur emeklimizin maaşı ise 2500 liradan 3461 liraya yükselecek. 4 Temmuz'dan itibaren enflasyon rakamları belli olacak. Böylece memur ve emeklilerin alacağı zam oranı da belli olacak."

Haberin Devamı