Gazete Vatan Logo

Memur enflasyon farkı ne kadar oldu? Maaş farkı nasıl hesaplanır, temmuz enflasyon farkı kaç oldu? Enflasyon memur maaş zammı

Enflasyon oranı açıklandı. TÜFE'deki değişim 2023 yılı Temmuz ayında bir önceki aya göre %9,49, bir önceki yılın Aralık ayına göre %31,14, bir önceki yılın aynı ayına göre %47,83 ve on iki aylık ortalamalara göre %57,45 olarak gerçekleşti. Peki, Memur enflasyon farkı ne kadar oldu? Maaş farkı nasıl hesaplanır, temmuz enflasyon farkı kaç oldu?

Memur enflasyon farkı ne kadar oldu? Maaş farkı nasıl hesaplanır, temmuz enflasyon farkı kaç oldu? Enflasyon memur maaş zammı

TÜİK Temmuz ayı enflasyonunu yüzde 9,49 olarak açıkladı. SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı emeklilerine ve memurlara verilecek ilk farklar da ortaya çıktı. Toplu sözleşme zammına ek olarak verilen enflasyon farkı için ilk rakam belli olunca, Memur enflasyon farkı ne kadar oldu? sorularına da yanıt aranmaya başlandı.

ENFLASYON FARKI TEMMUZ AYINDA KAÇ OLDU?

Memur ve memur emeklisinin zammı toplu sözleşmeye göre 2 yılda bir, son 6 aylık enflasyon rakamları üzerinden belirleniyor. Memur ve memur emeklisi için enflasyon farkı 3,29 çıktı.

TEMMUZ AYI ENFLASYON ORANI NE KADAR OLDU?

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) temmuz ayı enflasyon verilerini açıkladı. Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) temmuzda yüzde 9,49 arttı. Yıllık bazda enflasyon yüzde 47,83'e yükseldi.

TÜFE'de en yüksek aylık artış yüzde 6,2 ile 1997'de gerçekleşmişti. Böylece enflasyon temmuzda tüm zamanların en yükseğine çıktı.

EMEKLİ VE MEMUR MAAŞI HESAPLAMA

Memur ve memur emeklilerinin maaş zammı, her yıl iki kez toplu sözleşme zammına ek olarak 6 aylık enflasyon farkıyla belirleniyor.

Haberin Devamı

Ocak ayında yüzde 8'lik toplu sözleşme zammı alındı. Bu oranın aşılmasıyla enflasyon farkı oluşuyor. Temmuz ayı için yüzde 6'lık toplu sözleşme zammıyla enflasyon farkı eklenerek memur ve memur emeklisinin zam oranı belli oluyor.