Gazete Vatan Logo

Emekliye yılbaşı ikramiyesi var mı? Emeklilere yılbaşı ikramiyesi verilecek mi? Emekli ikramiyeleri ne zaman verilir?

2022 yılının sonuna yaklaşılırken yaklaşık 12 milyon emekliye ödenen ikramiyeler ile ilgili araştırmalar da arttı. Bayramlarda emekliye ödenen ikramiyelerin yılbaşında da verilip verilmeyeceği merak edilirken, ikramiyelerin ödeme takviminde yılbaşının olup olmadığı da araştırılan konuların başında geliyor. Peki, Emekliye yılbaşı ikramiyesi var mı? Emeklilere yılbaşı ikramiyesi verilecek mi? Emekli ikramiyeleri ne zaman verilir? Kimler emekli ikramiyesi alabilir? İşte detaylar…

Emekliye yılbaşı ikramiyesi var mı? Emeklilere yılbaşı ikramiyesi verilecek mi? Emekli ikramiyeleri ne zaman verilir?

Yılbaşına kısa bir süre kaldı. Senenin sonuna yaklaşılırken yılbaşı hazırlıkları da şimdiden başladı. Milyonlarca emekli de yılbaşında emekliye ikramiye verilip verilmeyeceğini araştırıyor. Yaklaşık 12 milyon emeklinin aldığı ikramiyelerin ne zaman ödendiği ve kimlerin ikramiyelerden yararlandığı merak edilen konular arasında yer alıyor.

EMEKLİYE YILBAŞI İKRAMİYESİ VAR MI?

12 milyon emeklinin yararlandığı ikramiyeler, Ramazan ve Kurban bayramlarını kapsıyor. Emeklilerin maaş hesaplarına yatırılan emekli ikramiyeleri bayramlarda 1.100 TL olarak yatırılmıştı. Yılda iki kez yatırılan emekli bayram ikramiyesi yalnızca dini bayramlarda ödeniyor. Yılbaşı ikramiyesinin yatırılılacağına dair herhangi bir açıklama ve bilgi bulunmuyor.

EMEKLİ İKRAMİYELERİ NE ZAMAN VERİLECEK?

Ramazan ve Kurban bayramlarında emeklilere ödenen bayram ikramiyeleri genelde bayramdan bir hafta önce hesaplara yatırılıyor. Ramazan ayı 2023 yılında Mart ayına denk geliyor. 23 Mart günü başlayan oruç 20 Nisan günü son bulacak. 21 Nisan ise Ramazan Bayramı'nın 1. Günü olacak. Ramazan Bayramı emekli bayram ikramiyesinin de 15 Nisan’dan sonra yatırılması bekleniyor.

Haberin Devamı

2023 yılında Kurban Bayramı 28-29-30 Haziran ve 1 Temmuz tarihlerine denk gelecek. 2023 Kurban Bayramı'nın ilk günü 28 Haziran 2023 Çarşamba günü olacak. Kurban Bayramı emekli ikramiyesinin 20 Haziran’dan sonra yatırılması bekleniyor.

KİMLER EMEKLİ İKRAMİYESİ ALABİLİR?

Bayram ikramiyesi, Ramazan ve Kurban Bayramları öncesinde emeklilere ve SGK’dan ilgili mevzuat kapsamında gelir veya aylık alan hak sahiplerine yapılan ödemedir. Bayramın içinde bulunduğu ay içerisinde SGK’dan emekli aylığı, yaşlılık aylığı, vazife malullüğü aylığı, malullük aylığı, ölüm aylığı ile sürekli iş göremezlik geliri ve ölüm geliri alanlara ödeniyor. Ayrıca kurumdan aylık alan; şehit yakınları, gaziler, muharip gaziler, güvenlik korucuları, şampiyon sporcular ve terörden zarar gören sivil vatandaşlar ile bu kişilerin hak sahiplerine bayram ikramiyesi ödeniyor. Bayram ikramiyesi başvuru şartı olmaksızın aylık alınan banka hesabına yatırılıyor.

Haberin Devamı