Gazete Vatan Logo

Emekli maaşı zammı ne kadar olacak 2022, emekli zammı 2022 ne zaman açıklanacak? Ocak 2022 emekli zammı!

SK ve Bağ-Kur Emekli zammı aramaları yoğunluk kazandı. Emekli maaşı zammı enflasyon verilerinin açıklanmasıyla netlik kazanacak. Milyonlarca emeklinin gözü kulağı enflasyon oranlarıyla birlikte açıklanacak emekli zammında. Peki, SSK-Bağkur emekli zammı ne zaman belli olacak? 2022 en düşük emekli maaşı zammı ne kadar olacak 2022, ne zaman açıklanacak?

Emekli maaşı zammı ne kadar olacak 2022, emekli zammı 2022 ne zaman açıklanacak? Ocak 2022 emekli zammı!

Emekli maaş zammı ne kadar olacak, SSK-Bağkur emekli zammı emekli zammı ne zaman açıklanacak? Emekli maaş zammı 2022 ocak ayı gelip, enflasyon verilenin açıklandığı tarihin yaklaşmasıyla daha çok sorgulanmaya başlandı. Enflasyon rakamlarıyla birlikte Bağ-Kur ve SGK emeklilerinin ocak ayı maaş zammı da netleşecek. Memur emeklileri ise zam farkı ve toplu sözleşme oranının ilavesiyle maaşlarına zam alacak. Peki, SSK ve Bağ-Kur emekli maaşları ne kadar olacak? Emekli zammı 2022 ne zaman açıklanacak? Ocak 2022 emekli zammı…

Emekli zammı ne zaman belli olacak, 2022 emekli maaşı ne kadar olacak?

Merkez Bankası’nın son enflasyon raporunda 2021 yılı enflasyonu yüzde 18.4 olarak tahmin edilirken, Merkez Bankası’nın beklenti anketine katılanlar yıl sonu için yüzde 21.39 enflasyon tahmininde bulundu. Türkiye İstatistik Kurumu’nun kasım ayı verilerine göre ise yıllık enflasyon yüzde 21.31 oldu. Yıl sonu enflasyonu Merkez Bankası beklenti anketindeki tahmin doğrultusunda çıkarsa 2021’in ikinci yarısındaki enflasyon yüzde 11.9 olacak. Ancak aralık ayı enflasyonunun yüzde 21.39 bekleniyor.

Haberin Devamı

TÜİK’in hesapladığı aralık ayı enflasyon rakamları 3 Ocak 2022 tarihinde açıklanacak. TÜİK tarafından enflasyon oranlarının açıklanmasıyla birlikte ocak ayında emekli aylıklarına yapılacak zam belli olacak. 2022 SSK ve BAĞKUR emekli maaşı zammı için gözler enflasyon rakamlarına çevrildi.

Emekliler ocak ve temmuz olmak üzere senede iki kez zam alıyor. Zam oranları bir önceki altı aylık dönemdeki enflasyon oranına göre belirleniyor. SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin 2021’in ilk altı ayındaki enflasyona göre yüzde 12 civarında bir zam alması kesin görünüyor. 2022’nin 3 Ocak günü açıklanacak altı aylık enflasyona göre bu oranın daha da artması bekleniyor.

Enflasyon oranlarının belli olmasıyla birlikte SGK ve BAĞKUR emekli maaşlarına gelen zam da netleşecek. 2022 Emekli maaşı zammı henüz belli olmadı.