Gazete Vatan Logo

Emekli ikramiyesine zam yapılacak mı? Emekli bayram ikramiyesi tutarlarında artış olacak mı?

Emekliler, Ramazan ve Kurban Bayramı'nda olmak üzere 2 yıldır yılda emekli ikramiyesi alıyor. Emekliler 2020 Ocak zammını beklerken, bir yandan da gözünü bayram ikramiyelerine çevirdi. Emekliler ikramiyelere zam yapılıp, yapılmayacağını merak ediyor. Peki, emekli ikramiyesine zam yapılacak mı? Emekli bayram ikramiyesi tutarlarında artış olacak mı? Emekli ikramiyelerinde ne kadar artış olacak?

Emekli ikramiyesine zam yapılacak mı? Emekli bayram ikramiyesi tutarlarında artış olacak mı?

Emekli ikramiyesine zam yapılacak mı? Ramazan ve Kurban Bayramı öncesi yaklaşık 12 buçuk milyon emekli bu soruyu merak ediyor. Yeni yılda emekli maaşlarına zam yapılıp yapılmadığı sorgulanırken, emekli ikramiyelerine zam yapılıp yapılmayacağını da merak ediyor. Yeni Ekonomi Programı’nın açıklanması ardından Ekim ayı enflasyon rakamlarının açıklanması emeklilerin zam umudunu arttırdı. İşte detaylar…

EMEKLİ İKRAMİYESİNE ZAM YAPILACAK MI?

Emekliler 2020 ocak zammı dışında bayram ikramiyeleri için gelecek zammı da bekliyor. Emekliler 2020 programına ikramiye artışının alınmasını işitiyor. Bu talepleri hayata geçerse emekliler, dul ve yetim aylığı alanların bayram ikramiyelerine enflasyon zammı yapılacak.

EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYESİ TUTARLARINDA ARTIŞ OLACAK MI?

Emeklilerin enflasyon oranına göre bayram ikramiyeleri verilsin talebi yerine getirilirse, dul ve yetim aylığı alanlara zammı uygulanmış olacak.

Yeni Ekonomi Programı'nda 2019 yılı enflasyon tahmini yüzde 12 olarak açıklandı.

Tahmin tutarsa, emeklilere verilen bin liralık bayram ikramiyesi bin 120 lira olacak. Yani, 2020’de Ramazan ve Kurman Bayramı olmak üzere emeklinin cebine toplam 2 bin 240 lira girecek. Dul ve yetim olanların ikramiye tutarı da aynı oranda artacak.

Haberin Devamı

BAYRAM İKRAMİYESİ KİMLERE ÖDENİR?

Bayram ikramiyesi emekli aylığı, yaşlılık aylığı, vazife malullüğü aylığı, malullük aylığı, ölüm aylığı ile sürekli iş göremezlik geliri ve ölüm geliri alanlara ödenir. Bunun dışından şehit yakınları, gaziler, muharip gaziler, güvenlik korucuları, şampiyon sporcular ve terörden zarar gören sivil vatandaşlar ile bu kişilerin hak sahipleri de bayram ikramiyesi alır.

EMEKLİYE BAYRAM İKRAMİYESİ NE ZAMAN VERİLECEK?

ikramiyeler Kurban ve Ramazan Bayramı öncesi veriliyor. İkramiyenin verileceği tarih ise SGK tarafından duyurulacak. Emekli hangi bankadan aylığını alıyorsa, ikramiyeler de o bankalara yatırılacak.