Gazete Vatan Logo

e sınav görevli ücretleri 2024! 3 kez yapılıyor: e sınav görevli ücreti ne zaman yatar, e sınav görevli ücretini kim öder?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan İOKBS, LGS, ehliyet sınavları, Açık Öğretim Kurumları sınavları ve diğer birçok sınavda görevli olanlar gözetmen ücretlerinin ne zaman hesaplarda olacağını merak ediliyor. Henüz hesaplarına para yatmayanlar arama motorlarına yönelerek e sınav görevli ücreti ne zaman yatar, e sınav görevli ücretini kim öder? Sorusuna yanıt arıyor. İşte e sınav görevli ücretleri 2024…

e sınav görevli ücretleri 2024! 3 kez yapılıyor: e sınav görevli ücreti ne zaman yatar, e sınav görevli ücretini kim öder?

81 ilde organize edilen sınavlarda binlerce gözetmen görev yapıyor. Sınav görevli ücretleri, memur maaşı katsayı oranına göre hesaplandığından yeni yıl ile beraber MEB sınav görevli ücretleri de artış gösterdi.

E SINAV GÖREVLİ ÜCRETİ NE ZAMAN YATAR?

Açık Öğretim Lisesi sınavları her yıl toplam 3 kez yapılıyor. 2. dönem sınavları 16-17 Mart tarihleri arasında gerçekleştiriliyor.

Sınav görevli ücretleri memur maaşı katsayı oranlarına göre hesaplandığından yılda iki kez artış gösteriyor.

Açık lise sınavlarında salon başkanı olarak görev yapanlar 1.057 TL ve Gözetmen olarak görev alanlar 1.025 TL ödeme alacak. Yedek gözetmen ücreti ise 769 TL olacak.

2024 sınav görevli ücretleri yüzde 15’lik vergi dilimi esas alınarak hesaplandığından ödenen tutarlar değişiklik gösterebilir. Ödeme tarihlerine ilişkin Milli Eğitim Bakanlığı herhangi bir bilgilendirme yapmadı.

E-SINAV GÖREVLİ ÜCRETLERİ

E-Sınav Uygulama Sorumlusu: 961 TL

E-Sınav Salon Başkanı: 833 TL

E-Sınav Gözetmen: 769 TL