Gazete Vatan Logo

Zam kararı! Art arda duyurdular, Denizbank, Akbank, Garanti BBVA ve...

Asgari ücrete ikici zam yapılıp yapılmayacağı gündemdeki yerini korurken özel sektörden art arda zam kararları geldi. Bankalar bir biri ardına yeni kararı duyurdu. Zam için ocak ayının beklenmeyeceği, çalışanların enflasyona ezdirilmeyeceği vurgulandı. Garanti BBVA, Akbank ve Denizbank zam kararının deyaylarını çalışanları ve kamuoyu ile paylaştı. İşte ikinci zam ile ilgili detaylar...

Zam kararı! Art arda duyurdular, Denizbank, Akbank, Garanti BBVA ve...

Özel sektör çalışanı milyonları yakından ilgilendiriyor. Bankalar harekete geçti. Zam kararı resmen duyuruldu. Denizbank, Akbank, Garanti BBVA'nın ardından diğer bankaların da aynı şekilde çalışanlarına zam yapması bekleniyor. 

GARANTİ BBVA'DAN YÜZDE 25 ZAM!

Enflasyon oranlarının yüksek olması maaşlara ikinci kez zam yapılmsını kaçınılmaz hale getirdi. İlk zam haberi Garanti BBVA'dan geldi. Garanti Bankası çalışanlarına yüzde 25 zam yaptı. 

AKBANK'TAN İKİNCİ ZAM

Garanti BBVA'nın zam kararının ardından Akbank da tüm çalışanlara zam yapılacağını duyurdu. 

Bankadan yapılan açıklamada 2023'te yapılacak zammın öne çekildiği açıklandı. Akbank çalışanlarına yüzde 25 zam yapacak. Yeni maaşlar temmuz ayına yansıyacak. Tüm personel zamdan yararlanacak.

Genel Müdür Hakan Binbaşgil, tüm personele hitaben attığı elektronik postada şunları söyledi:

“Bildiğiniz gibi, bankamızda ücret artışları yılda bir kez ocak ayında gerçekleşiyor. Bu sene yüzde 36.08 oranındaki yıllık tüketici enflasyonunu baz alarak ve hiç bir arkadaşımızın ücret artış ortalamasının altında kalmayacak şekilde ücretlerimizi yılbaşında düzenlemiştik.

Haberin Devamı

Ancak ülkemizde yüksek seyreden enflasyon nedeniyle, 2022 yılına özgü olarak ücretlendirme uygulamamızda bir değişiklik yapma gereği gördük. Rutin uygulamada ocak 2023’te ücret düzenlemesinin bir kısmını öne çekerek temmuz ayında bankamız genelinde yüzde 25 oranında artış yapacağız.”

DENİZBANK: GEREKENİ YAPACAĞIZ

Son zam haberi ise Denizbank'tan geldi. Denizbank CEO’su Hakan Ateş, Paramedya’ya yaptığı açıklamada söz konusu zam oranının bütçe çalışmalarından hemen sonra belirleneceğini bildirdi.

Hakan Ateş, bankacılık sektöründe personel zammını ilk kez kendilerinin öne aldığını da dikkat çekerek, “Yüksek enflasyon karşısında çalışanlarımızı mağdur etmeyeceğiz. İkinci bir zam için çalışmalarımız başladı. Sahadaki çalışma arkadaşlarımız bizim için çok önemli. Onların yüksek enflasyon nedeniyle mağdur olmamaları için gerekeni yapacağız” dedi.

Denizbank Şubat ayında tüm personellerine yüzde 40 ile 50 arasında zam yapmıştı.

Haberin Devamı