Gazete Vatan Logo

Üniversite hastanesi çalışanlarına ek ödeme! Üniversite hastanelerinde döner sermaye ne kadar ödenecek, döner sermeye ek ödeme ne kadar olacak?

Üniversite hastanesi çalışanlarına ek ödeme konusu gündeme geldi. Sağlık çalışanlarının haklarının iyileştirilmesi konusunda Sağlık Bakanlığı'nın çalışmaları devam ederken, üniversite hastanelerinde Sağlık Bakanlığı hastanelerinde olduğu gibi döner sermaye dağıtımı yapılacağı duyuruldu. Üniversite hastanelerinde döner sermaye ek ödeme yapılacağını duyurulmasının ardından “Üniversite hastanelerinde döner sermaye ne kadar ödenecek, döner sermeye ek ödeme ne kadar olacak?” sorularına yanıt aranmaya başlandı.

Üniversite hastanesi çalışanlarına ek ödeme! Üniversite hastanelerinde döner sermaye ne kadar ödenecek, döner sermeye ek ödeme ne kadar olacak?

Üniversite hastanesi çalışanlarına ne kadar döner sermaye ödenecek, Üniversite hastanesi çalışanlarına ek ödeme ne zaman yapılacak? Üniversite hastanelerinde de Sağlık Bakanlığı hastanelerinde olduğu gibi personele döner sermaye ek ödemesine dair çalışma başlatıldı. Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Erol Özvar, üniversite hastanelerinde çalışan sağlık personelinin de döner sermaye ek ödemesinden yararlanması için çalışma başlatıldığını duyurdu.

Üniversite hastanelerinde döner sermaye ne kadar olacak, çalışanlara ne kadar döner sermaye ödenecek?

Üniversite hastane personellerine ek deme miktarı çalışma yeni başladığından henüz netlik kazanmadı.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Erol Özvar'ın sosyal medyadan yaptığı açıklama şöyle:

Sağlık Bakanlığı’nın 12.08.2022 tarihli ve 31921 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Ek Ödeme Yönetmeliği ile sağlık personeline döner sermayeden yapılacak ek ödeme oranlarında iyileştirmeler yapılmıştır.

Cumhurbaşkanımız Erdogan'ın talimatıyla, söz konusu iyileştirmelere matuf olarak yükseköğretim kurumlarına bağlı faaliyet gösteren kamu hastanelerinde çalışan sağlık personelinin herhangi bir hak kaybına uğramaması ve özlük haklarında gerekli iyileştirmelerin yapılması için Yükseköğretim Kurulumuz, Hazine ve Maliye Bakanlığı ile iş birliği hâlinde bir yasal mevzuat çalışması başlatmıştır. Düzenlemenin yapılmasıyla birlikte, güncellenmiş hâliyle döner sermaye ek ödemesi uygulamasından, üniversite hastanelerinde çalışan öğretim elemanlarımız da yararlanacaktır.

Haberin Devamı