Gazete Vatan Logo

Sağlık raporu nasıl, nereden alınır? Ehliyet için sağlık raporu nasıl alınır?

Bir kişinin sağlıklı olduğunu ispatlamak için aldığı belgeye sağlık raporu denilmektedir. Resmi bir başvuru yapıldığı zaman bazı durumlarda kişiden sağlık raporu talep edilebiliyor. Hatta bir rahatsızlığa sahip iseniz, sağlık kuruluşu tarafından verilen sağlık raporunda gözükür. Sağlık raporu, kişinin aklen ve bedenen sağlıklı olduğunu gösteren belge olarak da tanımlanır. Bu rapor kişinin amacı veya görevi yerine getirebilmesi için uygun olup olmadığını gösteren, hekim tarafından yapılan muayene sonucunda onayladığı belgedir. Peki, Sağlık raporu nasıl alınır? Sağlık raporu nereden alınır? Ehliyet için sağlık raporu nasıl alınır? İşte detaylar…

Sağlık raporu nasıl, nereden alınır? Ehliyet için sağlık raporu nasıl alınır?

Resmi bir kuruma başvuru yaptığınızda bazı durumlarda sağlık raporu isteniliyor. Kişi sağlıklı olduğunu ve görevi yerine getirebileceğini ispatlayabilmek için bu raporu işyerine vermek durumundadır.

SAĞLIK RAPORU NASIL ALINIR? SAĞLIK RAPORU NEREDEN ALINIR?

Bir kişi sağlık raporu almak için ilk önce bir sağlık kuruşuna gitmesi gerekmektedir. Özel tıp merkezleri, özele hastaneler, aile hekimleri, poliklinikler sağlık raporu alınabilmektedir. Sağlık raporu için gidilen yerde sağlık kuruşu sizlere yapılacak adımları anlatacaktır.

Eğer bir kişi iş için sağlık raporu alacak ise burada durum biraz daha farklıdır. Ya iş yeri hekiminden ya da aile hekiminden bu rapor alınabilmektedir. Eğer kişinin başvuracağı iş az tehlikeli ise aile hekiminden bu raporu alabilir. Fakat bu rapor tehlikeli olan işlerde geçerli olmayacaktır. Yüksek riski olan bir işe başvuru yapılacak ise mutlaka bu raporun iş hekiminden alınması gerekmektedir.

Alınan iş yeri sağlık raporunun süresi iş yerlerine göre değişiklik gösterebilmektedir. Temel olarak iş için istenilen sağlık raporu aynıdır.

Haberin Devamı

EHLİYET İÇİN SAĞLIK RAPORU NASIL ALINIR?

Eğer bir kişi ehliyeti için sağlık raporu alacak ise bunu bir sağlık kuruşundan alabilmektedir. Özel hastaneler, sağlık ocakları, tıp merkezleri gibi yerlerden randevu alarak sağlık raporunuzu alabilirsiniz. Gittiğiniz sağlık kurumunda doktorlar ya da hemşireler sizleri neler yapacağınız konusunda bilgilendirecektir.

Sağlık raporu alacağınız zaman yanınızda kimliğiniz ve iki tane biyometrik fotoğrafınızın olmadı gerekmektedir. Ayrıca gözlük ya da lens kullanıyor iseniz bunları da yanınızda götürmelisiniz. Kişi muayene olurken doktorun sorduğu sorulara doğru bir şekilde cevap vermesi gerekmektedir. Eğer kişide herhangi bir problem yok ise sürücü olur belgesi verilmektedir.

AİLE HEKİMİNDEN SAĞLIK RAPORU ALMAK

Eğer bir kişi aile hekiminden iş için sağlık raporu alacak ise işe girilecek olan yerde en az elli çalışan olmalı ve işin tehlikeli grupta olmaması gerekmektedir. İşe başlanacak yerin işçi sayısı yeterli ve iş az tehlikeli grupta yer alıyor ise sağlık raporu aile hekimi tarafından verilecektir.

Haberin Devamı

E-DEVLETTEN SAĞLIK RAPORU ALMAK

E-devlet’in resmi sitesine girilmesi gerekmektedir. Ana sayfa üzerinden e-hizmetler bölümünden sağlık hizmetleri bölüne geçilmelidir. Burada yer alan kişisel sağlık bilgi formu seçilmelidir. Eğer daha önce bir rapor almadıysanız sağ üst bölümde yer alan yeni başvuru seçeneğine tıklanmalıdır. Gelen sayfada istenilen bilgilerin doldurulması gerekmektedir. Son olarak en altta yer alan devam et butonuna tıklanmalıdır.